Consilierii locali vor avea, pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de la sfârșitul acestei luni, un proiect privind introducerea sistemului TimPark pe alte 21 de străzi din Timișoara. Motivația din referatul de susținere a proiectului este, cel puțin, surprinzătoare: „Pe aceste străzi (pe care le vom enumera ulterior -n.aut.) în ultima perioadă s-au amenajat noi locuri de parcare pentru autovehicule, iar locatarii din zonă au solicitat ca anumite străzi să intre sub incidența Regulamentului TimPark - deoarece pe acestea staționează foarte multe autovehicule din considerentul că nu se taxează staționarea, locatarii nemaiavând unde staționa”.

Străzile pe care se va introduce sistemul TimPark sunt următoarele: Amforei, Calea Bogdăneștilor, Dr. Iosif Bulbuca, Burebista, Căpitan Damșescu, Corneliu Coposu, Corbului, Crizantemei, Intr. Doinei, Eroii de la Tisa, Mihail Kogălniceanu, FC Ripensia, Labirint, Calea Circumvalațiunii (Aleea Libelulei) - Complex Sportiv „Bega”, Mangalia, Pestalozzi, Dr. Aurel Păunescu Podeanu, Protopop George Dragomir, Platanilor, Plautius Andronescu, Iancu Văcărescu.

În primul rând, considerăm că a trage niște dungi cu farbă albă pe drumurile nou amenajate - care oricum trebuia asfaltate - nu reprezintă „amenajare de noi locuri de parcare”. În al doilea rând, nu credem că sunt foarte mulți cetățeni locuitori în zonele menționate care au solicitat să li se ia bani pentru abonamentele TimPark.

Asta în condițiile în care foarte mulți posesori de autoturisme sunt de-a dreptul revoltați că autoritățile locale, deși au promis în nenumărate rânduri, o tot „scaldă” cu rezolvarea problemei locurilor de parcare din oraș. De la promisiuni megalomanice, făcute cu diferite prilejuri, iată, s-a ajuns la mărirea veniturilor SC Drumuri Municipale Timișoara SA. Păi, nici nu e de mirare, din moment ce numărul angajaților acesteia a crescut, după fuziunea cu fosta ADP (Administrația Domeniului Public).

Din păcate, pentru că aleșii municipali sunt doar o mașină de vot, credem că proiectul cu pricina va fi adoptat fără probleme. Iar mii de timișoreni vor trebui să contribuie, lunar, la prosperitatea uneia dintre societățile aflate în subordinea municipalității.

Anton BORBELY