Locuințele construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în Timișoara, pe strada Ioachim Miloia, care nu puteau fi intabulate deoarece au fost construite fără autorizațiile necesare, pot fi acum cumpărate de tinerii locatari. Autoritățile locale au anunțat faptul că începând cu această săptămână au fost semnate mai multe contracte în acest sens. 

Situația persista de mai mulți ani, lucru care a dus la mărirea chiriilor și la nenumărate proteste din partea locuitorilor.

„În sfârșit am ajuns să semnăm o mulțime de contracte de vânzare. Se știe că pe vremea fostei administrații s-au construit blocuri de locuințe de către Agenția Națională pentru Locuințe, în parteneriat cu Primăria municipiului Timișoara, așa cum este instituit prin lege să se construiască locuințe în regim ANL. Au fost comise niște erori la vremea respectivă în urma cărora cei ce au primit astfel de locuințe, au avut de tras ponoase până acum. 

A durat foarte mult până când am reușit să deblocăm situația, să identificăm unde s-a greșit, cine a făcut greșeala, respectiv cine și cum poate corecta greșeala și apoi s-a intrat pe procedură, care și ea este destul de mare consumatoare de timp, de pregătire a vânzării locuințelor.

Am semnat ieri și astăzi, după cum spuneam, o mulțime de contracte și se lucrează la ele în continuare. Vrem ca într-un timp cât mai scurt, de câteva zile, ca toți tinerii care doresc să-și cumpere locuințele pe care le-au obținut în regim ANL să poată intra în posesia lor. Este păcat ca acești tineri să plătească pentru aceste locuințe chirie, când banii respectivi s-ar putea constitui în rată de cumpărare a locuințelor respective”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

Ioana NICOLESCU