„Biblioteca vie” este un proiect inedit organizat de Centrul Educativ Buziaș. Acesta se desfășoară marți, 28 iunie, în sala de conferință a Hotelului Parc din Buziaș.

În cadrul activității „cărțile” sunt chiar angajați ai unității, persoane aflate în custodie sau colaboratori instituţionali. Scopul acțiunii vizează combaterea stereotipurilor şi a prejudecăţilor despre personalul din penitenciar, mediul și persoanele aflate în detenţie. Totodată, printre scopurile vizate sunt și stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea personalului şi a persoanelor aflate în custodie în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii, în spaţii neconvenţionale.

„«Biblioteca Vie» funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că, aceste CĂRŢI sunt OAMENI cu care cititorii interacţionează şi au posibilitatea de a afla informaţii despre mediul penitenciar şi despre cei care definesc acest spaţiu: personalul din sistemul penitenciar şi persoanele aflate în custodie. Lasă deoparte propriile prejudecăţi sau ceea ce îţi spun alţii despre mediul penitenciar şi află singur ce te interesează!”, au transmis organizatorii cu privire la acțiune.

Manifestarea a fost organizată la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi s-a desfăşurat la nivel naţional la aceeași dată, de către toate unităţile penitenciare.

Ioana NICOLESCU