Ruga Bănățeană de la Giulvăz

Primăria Giulvăz îi invită pe locuitorii comunei să petreacă, după tradiție, Ruga satului. Aceasta se va desfășura în 19 iunie, cu începere de la ora 18, la Căminul Cultural. Antrenul și voia bună vor fi asigurate de invitați de seamă, soliști apreciați de muzică populară din Banat: Dochia Banda, Petrică Velescu, Cornel Brici și Ionuț Andrieș. Intrarea este liberă!

Ruga de la Liebling

De Rusalii, în zilele de 19 și 20 iunie, la Liebling este Ruga satului, prilej de bucurie pentru toți locuitorii comunei.

Și în acest an, autoritățile locale, Primăria și Consiliul Local, au tocmit cântăreți de seamă pentru cele două zile de petrecere. 

Astfel, pe platoul din fața Căminului Cultural, în fiecare dintre cele două seri, începând cu ora 18, vor cânta pentru locuitorii din Liebling și oaspeții lor Lena Miclăuș și Formația Frații Marișca, împreună cu invitații lor: Nicu Novac, Florin Ionaș „Generalul”, Diana Selagea, Claudia Ionaș, Stana Stepănescu, Giulia și George Popovici.

Rugă mare, Rugă tare, ca la Chevereșu Mare!

Duminică și luni, 19 și 20 iunie, va fi Rugă mare în comuna Chevereșu Mare.

Începând cu ora 18, chevereșenii și goșcii lor sunt aşteptaţi pe platoul din faţa căminului cultural, la ruga comunei.

Programul artistic din 19 iunie va fi deschis de Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare „Chevereșana”, după care se va porni Hora Rugii. 

Invitată specială este solista de muzică populară Mirela Petrean, care va cânta în ambele zile ale sărbătorii. Alături de apreciata solistă și de formația sa va mai cânta pentru chevereșeni și Patric Sancu.

„Hora Checenilor”, de Rugă, la Checea

De Rusalii și la Rugă, în ziua de 19 iunie, la Căminul Cultural din Checea, începând cu ora 21 și până la ora 3, și în ziua de 20 iunie, va avea loc evenimentul 

cultural cu cântece și dansuri populare intitulat „Hora Checenilor”.

Acțiunea reprezintă un proiect cuprins în programul cultural anual „Agenda Culturală, Sportivă și pentru Tineret” a comunei Checea și a județului Timiș, fiind finanțată de Consiliul Local Checea și cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.

Cântecele populare și de petrecere din Banat vor fi intereptate de soliștii vocali Nicoleta Anculia, Aura Rovo, Florin Frumosu și Felicia Stoian, acompaniați de formația instrumentală condusă de Mircea Lugojan.

Începând cu ora 18, în fața Bisericii Ortodoxe Române, formația instrumentală și trei dintre soliștii vocali (Felicia Stoian putând participa doar în prima seară a evenimentului) vor interpreta cântece populare bănățene, iar Ansamblul de copii „Checeana” va interpreta un dans popular bănățean.

Naș al Rugii de la Checea în acest an este Mihaela Pascariu.