În perioada 25-26 iunie va avea loc cea de-a doua ediție a Zilelor Lacului Surduc, eveniment care se va desfășura pe malul lacului Surduc și în împrejurimile localității Fârdea. 

Organizatorii așteaptă în jur de 3-4.000 de persoane, nu numai din zonă, ci și din Timișoara, Lugoj, județele vecine, dar și din Serbia sau Ungaria.

Pe lac vor avea loc întreceri de caiac, canoe, dragoane, plimbări cu hidrobicicletele, demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și un show aerian cu noi elemente în această ediție. Pe mal se organizează concurs de pescuit pentru copii și concerte.

Cu sprijinul Clubului Bănățean de Turism (CBT) și al Administrației Bazinale de Apă Banat, turiștii prezenți la eveniment duminică, 26 iunie, vor avea posibilitatea de a închiria biciclete și, ghidați de membrii CBT, vor putea parcurge un traseu de 15 kilometri în jurul lacului Surduc.

Organizatorii vor oferi o demonstrație de karting copii, iar pe malul lacului, în fiecare din cele două zile, timp de șase ore, micuții vor avea la dispoziție și se vor putea bucura, gratuit, de tiroliană, tir cu arbaleta, plimbări cu barca pe lac, face-painting și slack-line. Pe scena de pe malul lacului, cei mici vor avea parte, sâmbătă, 25 iunie, de un spectacol al Teatrului de Păpuși Merlin.

Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 18, Ricardo Caria va urca pe scenă pentru ritmuri de fado, iar de la ora 19, Alexandra Mitroi feat. Sean Norvis and the Band vor cânta timp de trei ore, pentru ca seara să se încheie, la ora 22, cu un foc de artificii.

Duminica este destinată muzicii populare, nume cunoscute ale folclorului fiind așteptate pe scena de pe malul lacului Surduc de la ora 15. (A.B.)