Cum își trag demnitarii români turta pe spuza lor

Probabil, nu mulți dintre dumneavoastră, prinși în rutina cotidiană, nu ați auzit de Livia Stanciu. Ei bine, doamna cu pricina a fost, până ieri, președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Livia Stanciu s-a pensionat, pe o pensie babană, vă dați seama, însă nu-și va petrece viitorii ani croșetând șosete pentru nepoți, ci împărțind dreptatea la Curtea Constituțională! V-ați prins! De unde va încasa un salariu la fel de baban, din banii bietului popor român. Culmea e că, acum câteva zile, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, spunea că madam Stanciu ar trebui, prin pensionare, să iasă din sistem, însă, după ce s-a gândit că a fost numită de președintele țării la CC, s-a întors cu 180 de grade și a declarat că nu poate fi vorba în acest caz de conflict de interese. 

Curat murdar, de parcă pensia și salariul i le vor plăti alții, în afară de bieții români.

Ca să continuăm pe aceeași linie, ne aducem aminte de un alt pensionar celebru, Andrei Zegrean, pensionat pe caz de boală, care muncea de zor spre binele întregului popor la aceeași Curte Constituțională. De unde, firește, mai încasa și un salariu baban...

Este și acesta un exemplu despre faptul că, la noi, legea nu e pentru „căței”, vorba fabulei, ci pentru „câinii” cei mari care își văd mai mult de propriile interese ori de cele de grup decât de interesul pentru care ocupă acele funcții, și anume de a veghea la buna funcționare a statului român.

 

Anton BORBELY