În curând acestea vor intra in sistemul de transport în comun

Deocamdată la Timișoara au sosit în total patru vaporașe, alte două urmând să ajungă în cursul acestei săptămâni. Ultimul, cel de-al șaptelea, va sosi până la sfârșitul acestei luni, după cum prevede contractul.

„Vaporetele sunt aproape gata, încă două ne vin săptămâna aceasta, cinci și șase, iar cea de-a șaptea ambarcațiune o să vină în jurul datei de 25 iunie. Termenul este 30 iunie și pentru vaporete. Drept urmare, chiar dacă am avut emoții mari pentru că nu a venit nimeni la licitație și nu era chiar simplu să rezolvăm o asemenea problemă, de achiziție de vaporașe, până la urmă am reușit. Firma din Galați se dovedește a fi o firmă serioasă și ne livrează conform angajamentelor luate aceste vaporașe”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

Chiar dacă nu se știe cu exactitate când vor intra în sistemul de transport în comun, timișorenii se pot plimba în continuare cu ambarcațiunile, deoarece acestea se află în etapa de testare. 

„Nu știu exact de când pot să intre în sistemul de transport în comun. În momentul în care se dă undă verde, pentru că trebuie mai multe avize. Nu cunosc toate detaliile. Ele circulă și vor continua să circule, pentru că toate trebuie testate și sub sarcină. Și dacă primele au fost deja testate în destul de multe curse, vin la rând următoarele, care vor avea același regim o perioadă de timp. Când se dă undă verde, vor intra în sistemul de transport în comun, o parte din ele. (…) Ele sunt apte de a naviga. Au toate aprobările, dar nu le punem să navigheze până nu au dreptul”, a concluzionat Robu. 

Ioana NICOLESCU