Începând de săptămâna viitoare, la nivelul judeţului Timiş va începe derularea „Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015/2016” (POAD). În cadrul acestuia, mai multe mii de timișeni vor beneficia de cutii cu alimente.

Potrivit datelor primite de la primăriile din judeţ, există un număr de 61.735 de beneficiari ai programului, care îndeplinesc criteriile privind implementarea acestuia, prevăzute de lege.

Astfel,  s-au pregătit un număr de 123.470 de cutii cu alimente, cu o valoare de 30,49 lei, cu TVA, pentru fiecare cutie.

În municipiul Timişoara sunt 15.395 de beneficiari, cărora le revine în cadrul programului un număr de 30.790 de cutii de alimente, aproximativ 25% din totalul de cutii din cadrul POAD aferente judeţului Timiş.

Fiecare cutie de alimente conţine următoarele produse alimentare: făină albă de grâu – 1 pungă de 1 kg, mălai – 2 pungi de 1 kg, paste făinoase – 1 pungă de 400 de grame, ulei – 2 sticle de plastic de 1 litru, zahăr – 1 pungă de 1 kg, conservă de carne de vită – 1 cutie metalică de 300 de grame, conservă de pateu de ficat de porc – 1 cutie metalică de 200 de grame, orez – 1 pungă de 1 kg, conservă de pastă de tomate – 1 cutie metalică de 400 de grame, fasole boabe – 1 pungă de 500 grame.

Graficul de livrare a produselor către primăriile din judeţul Timiş cuprinde patru tranşe de distribuţie. Prima din cele patru tranşe de livrare va avea loc în perioada 17-30 iunie 2016 şi va cuprinde localităţile: Timişoara, Lugoj, Chevereşu Mare, Bucovăţ, Sacoşu Turcesc, Cărpiniş, Săcălaz, Dumbrăviţa, Giarmata, Checea, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Comloşu Mare, Lovrin, Făget, Gătaia, Voiteg, Birda, Giulvăz, Foeni.

Distribuţia către beneficiarii finali ai programului se va face de către primării, în baza listelor de beneficiari şi a documentelor justificative. Fiecare primărie va informa beneficiarii de pe raza unităţii administrativ-teritoriale cu privire la perioada în care produsele vor fi distribuite către aceştia.

Ioana NICOLESCU