Odată cu începerea lucrărilor la Pasajul Popa Șapcă din Timișoara, o parte din strada Demetriade va fi închisă traficului. Proiectul prevede lărgirea pasajului la patru benzi.

Pentru a se putea circula în continuare, se va realiza un drum provizoriu, care va face o conexiune cu zona din apropierea mall-ului și strada Demetriade.

„Vom începe lucrările în zona Galeria 1, pentru pregătirea lucrărilor propriu-zise de la Pasajul Popa Șapcă. Va fi asigurată o conexiune de la sensul giratoriu de la Galeria 1 până pe Calea Aradului, prin zona ce ține de mall, unde la ora actuală există o amenajare pe patru benzi, dar două benzi sunt folosite pentru staționare. Se va asigura o cale de comunicare pe patru benzi pe acest traseu. Avem o conexiune prin Divizia 9 Cavalerie, până pe strada Baader și vom face un drum provizoriu, de undeva de la prelungirea drumului mai nou realizat prin parcarea mall-ului, de la intersecția acestuia cu strada Antenei, prin față pe la Praktiker, intrând pe acea proprietate privată. Astfel vom asigura o conexiune cu strada Demetriade, pentru că nu se va putea circula pe Demetriade, în vecinătatea lui Popa Șapcă. Va fi o porțiune pe care nu se va putea circula și atunci se va veni pe acest traseu, se va merge pe drumul provizoriu pe care îl vom realiza și se va face racordul cu Demetriade. Durează trei - patru săptămâni amenajarea acestui drum provizoriu, pentru că este cu fundație de pământ și piatră spartă, lungimea nu este foarte mare. Vom face ceva similar cu ce am făcut la Michelangelo. Și acolo am făcut o amenajare provizorie care ne-a permis să circulăm”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului. 

Valoarea investiției se ridică la 2,7 milioane de lei. 

Conform proiectului, durata lucrărilor de extindere a pasajului este de trei luni. 

Ioana NICOLESCU