Ambarcațiunile care vor servi drept mijloace de transport în comun pe Bega, sunt supuse zilele acestea testelor cu persoane la bord. Acest lucru a reprezentat un prilej de plimbare pentru sute de persoane din Timișoara. Vaporașele vor circula cu regularitate, odată finalizate toate testele și obținute toate aprobările necesare.

„1.250 de persoane s-au plimbat cu vaporașele. Au fost destul de mulți veniți din Arad și din diverse localități ale județului, pentru că deja s-a dus vestea că în Timișoara se pot face plimbări pe Bega cu vaporașul. Trei vaporașe au fost testate și vor fi testate și zilele următoare. Va continua acest proces, sub sarcină, încărcate cu persoane. De îndată ce vom avea toate aprobările, vom începe și transportul public pe Bega. Trebuie să primim undă verde pentru transportul public, după ce se fac și aceste teste în sarcină, cu călători”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

Reprezentanți ai primăriei afirmă că ambarcațiunile se vor fi puse la dispoziție și spre închiriere. 

„Vom anunța și un mod de închiriere a vaporașelor pentru plimbări de agrement, pentru organizarea de workshop-uri sau alte întâlniri. Totul se va desfășura, evident, după niște reguli și nu la voia întâmplării. Vrem să răspundem așteptărilor și sugestiilor pe care le primim”, a mai adăugat primarul municipiului.

Deocamdată, în subordinea Regiei Autonome de Transport Timișoara se află patru vaporașe. Conform informațiilor primite, până la sfârșitul lunii iunie toate cele șapte vor ajunge la Timișoara.

Fiecare dintre acestea are disponibile 50 de locuri pentru pasageri.

Ioana NICOLESCU