Miercuri, 11 mai, între orele 12 - 14.30, în Aula Filialei Academiei Române din Timișoara, Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii va susține Seminarul-dialog „Universitatea în secolul XXI”. Evenimentul are loc în cadrul ciclului de conferințe „Teme academice” și va fi moderat de prof. univ. dr. Crișu Dascălu, directorul Institutului de Studii Banatice „Titu Maiorescu”. Fiecare prezentare, de câte 30 de minute, se referă la o carte importantă și este urmată de discuții de aproximativ o jumătate de oră. 

Cărți importante aflate în discuție sunt: „Legile morale și politice” de Pitagora, care va fi prezentată de prof. univ. dr. ing. Ion Boldea, Universitatea Politehnica Timișoara, m.c. al Academiei Române și „Capitalul în secolul XXI” de Thomas Piketty, pe care o va prezenta prof. univ. dr. Silviu Cerna,Universitatea de Vest din Timișoara.

Organizatorii sugerează celor care doresc să ia parte la seminar citirea a cel puțin uneia dintre lucrări, pentru ca acestea să poată fi dezbătute, să se adreseze întrebări și să se discute pe marginea lor.

Ioana NICOLESCU