Organizația Salvați Copiii demarează o campanie de strângere de rechizite, intitulată „Toți copiii au nevoie de școală”, cu scopul de a veni în ajutorul a peste 100 de copii aflați în situații dificile, cu risc crescut de abandon școlar. Campania se va desfășura pe perioada 9-31 mai, iar timișorenii dornici să se implice vor putea dona rechizite precum cărţi, caiete, ghiozdane, sau orice poate folosi un copil la şcoală, la punctele de colectare stabilite. 

„În România, în anul 2012, aproape 400.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani, inclusiv, nu erau încadrați în sistemul educational (preșcolar, liceu, universitate sau școală profesională), deși aveau vârsta corespunzătoare. De asemenea, numărul copiilor care abandonează școala pe parcursul unui an este extrem de ridicat, rata abandonului şcolar fiind de aproape 20%, fapt care plasează România între cele patru țări europene cu cel mai mare procentaj în acest domeniu (potrivit Eurostat). Din acest motiv, Organizatia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara demarează campania de colectare de rechizite «Toţi copiii au nevoie de şcoală», încercând, cu spijinul partenerilor şi mai ales al locuitorilor din Timişoara să facilităm mersul la şcoală pentru copii.

Campania «Toţi copiii au nevoie de şcoală» este un nou pas în demersul organizaţiei noastre de a sprijini cât mai mult aceste categorii de copii, de această dată, contând pe o implicare masivă a timişorenilor”, transmit organizatori ai evenimentului.

Organizatorii campaniei informează despre principalele cauze ale abandonului școlar în România. 

„Unul din motivele abandonului şcolar este sărăcia combinată cu nivelul scăzut de instruire al părinților. În anul 2012 52,2% din copiii români erau afectați de sărăcie și riscul de excluziune socială, acesta fiind cel mai mare procent înregistrat din momentul aderării României la Uniunea Europeană și reprezentând aproape dublul mediei europene. Dintre toate statele europene, România alocă cele mai mici sume de bani per elev”.

Punctele de colectare sunt următoarele: la sediul Salvaţi Copiii din Timişoara (Bulevardul Revoluţiei nr. 1, interfon 25) de luni până vineri, de la ora 8 la 16 și la Ambasada ( strada Anton Seiller, nr.2) de luni până sâmbătă de la ora 10 la 22.

Ioana NICOLESCU