În perioada 13 – 15 mai la Timișoara se va desfășura cea de-a III-a ediție a proiectului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău”. În cadrul evenimentului, sute de elevi din zeci de județe ale țării vor avea ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean. Astfel, timp de trei zile, Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) va deveni universitatea elevilor. 

Proiectul s­a dezvoltat constant începând cu anul 2014, astfel încât, la ediția din 2016 peste 900 de elevi din 20 județe s­au calificat la cele șapte concursuri organizate de facultăți în cadrul ArhiContext: Fotografie de context Timișoara, Ediția I, Facultatea de Arhitectură și Urbanism; Concursul de Matematică „Valeriu Alaci", Ediția a II­a, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Departamentul de Matematică; Concursul de Chimie „Coriolan Drăgulescu", Ediția a VII­a, Facultatea de Chimie și Ingineria Mediului; Construcțiile: tradiţie şi viitor, Ediția a II­a, Facultatea de Construcții; Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, Ediția a VI-a, Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică; Managementul și Marketingul Piramidei, Ediția a II­a, Facultatea de Management în Producție și Transporturi; Concursul de aptitudini în domeniul mecanic și mecatronic MecArt, Ediția a VII­a, Facultatea de Mecanică. 

„«Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!» se adresează tinerilor din clasele IX – XII și dorește informarea și familiarizarea elevilor cu mediul universitar în scopul asigurării unei bune tranziții a absolvenților de liceu spre învățământul superior și orientarea lor către o carieră de succes. Cei peste 900 de elevi vor avea ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea să­și verifice cunoștințele în domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultăți, vor lua contact cu cei care sunt deja studenți și vor cunoaşte îndeaproape orașul Timișoara”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Deschiderea festivă va avea loc vineri, 13 mai, ora 15.30, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, în prezența rectorului UPT, Viorel­Aurel Șerban, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a directorilor unor importante companii din Timișoara.

Ioana NICOLESCU