Asociația Ceva de Spus lansează broșura „Drepturile noastre pe înțelesul tuturor”. Evenimentul va avea loc marți, 18 aprilie, în spațiul expozițional al Primăriei Municipiului Timișoara, începând cu ora 11. Principalul scop al broșurii este de informare a persoanelor cu dizabilități despre drepturile lor.

„Drepturile persoanelor cu dizabilități nu sunt respectate așa cum cere legea. Deși România a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în anul 2010, în prezent discriminarea, abuzul și barierele de tot felul fac parte din realitatea persoanelor cu dizabilități.

Persoanele cu dizabilități sunt cele mai în măsură pentru a lupta și a pune capăt acestor situații.

Pentru a putea face o schimbare, e nevoie de informare.

Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități rezumă cel mai bine drepturile persoanelor cu dizabilități însă nu este scrisă într-un limbaj accesibil persoanelor cu dizabilitate intelectuală.

Astfel că, timp de un an de zile autoreprezentanții Asociației Ceva de Spus au lucrat la traducerea Convenției ONU în limbaj ușor de înțeles”, transmit organizatori ai ebenimentului. 

„Prin această broșură ne dorim să ajutăm persoanele cu dizabilități să-și înțeleagă drepturile dar în același timp să oferim factorilor de decizie un model clar de accesibilizare informațională” a declarat Elisabeta Moldovan, copreședinta Asociației Ceva de Spus.

Ioana NICOLESCU