Luni, 18 aprilie, s-a deschis centrul de biciclete pentru studenți la Universitatea de Vest din Timișoara, în cel de-al șaselea sezon al proiectului „StudentObike”. În cadrul acestuia, studenții timișoreni pot închiria biciclete în mod gratuit. Numărul de biciclete pus la dispoziție este de 60 și ele pot fi închiriate de luni până duminică, pe baza legitimației valabile de student și a unui act de identitate. Bicicletele pot fi închiriate de către toți studenții, indiferent de facultatea pe care o frecventează. Scopul vizat de inițiatorii acestui program, Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank, este să-i determine pe cât mai mulți tineri să aleagă bicicleta ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasare.

„Programul studentObike promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, director al Direcției Comunicare și Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

„În fiecare an adăugăm câte o piesă într-un puzzle. Imaginea din spatele acestui puzzle surprinde o dimineață obișnuită într-un cămin studențesc din România. Și în imagine se văd sute de tineri care pleacă spre facultăți cu bicicleta. Omeni veseli, oameni tineri, oameni frumoși. Aceasta este imaginea care stă în spatele proiectului studentObike, este ceea ce ne inspiră pe noi, ne facem să mergem mai departe, ne determină să îmbunătățim proiectul an de an. În 2016, venim în întâmpinarea nevoilor studenților cu un sistem de închiriere mai flexibil, colaborăm cu securitatea campusurilor pentru siguranța bicicletelor pe timp de noapte, sprijinim acțiunile și proiectele studenților, oferim proiecte și motive în plus pentru adoptarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a declarat Raluca Fiser, președinte al Asociației Green Revolution.

„StudentObike” este un proiect național de biciclete care pot fi închiriate în mod gratuit de către studenții din șase centre universitare, aflate în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Ioana NICOLESCU