La Instituția Prefectului, prefectul Mircea Băcală și Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, au primit vizita lui Dario Savoriti, adjunctul Șefului de Misiune al Ambasadei Italiei la Bucuresti. Motivul întrevederii a fost  legat de Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Timisoara, de faptul că Excelența Sa Silviu Lugojan își va încheia misiunea.

Cu această ocazie, prefectul județului Timiș a arătat că Excelența Sa Silviu Lugojan, în calitate de consul onorific al Republicii Italia la Timișoara, a avut o foarte bună colaborare cu Instituția Prefectului Județului Timiș atât în ceea ce privește rezolvarea problemelor cetățenilor italieni care locuiesc în județul Timiș, cât și în ceea ce privește organizarea unor acțiuni comune precum Ziua Europei sau întâlniri cu oamenii de afaceri. Totodată, președintele Titu Bojin a arătat că instituția pe care o conduce a avut o foarte bună colaborare cu Excelența Sa Silviu Lugojan și a subliniat faptul că pentru județul Timiș prezența unui consulat italian la Timișoara este foarte importantă având în vedere prezența unei puternice comunități italiene și a numărului mare de investiții italiene din județul nostru.

Prefectul Mircea Văbală a mulțumit Excelenței Sale Silviu Lugojan pentru deschiderea manifestată față de Instituția Prefectului și pentru întreaga colaborare și să i-a urat multe realizări și succese personale și profesionale în activitatea pe care o va desfășura în viitor. În încheierea discuțiilor, Dario Savoriti, adjunctul Șefului de Misiune al Ambasadei Italiei la Bucuresti, a afirmat că în cel mai scurt timp, după finalizarea procedurilor juridice necesare, va fi nominalizat un nou consul onorific la Timișoara. (A.B.)