Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată (INCEMC) Timișoara angajează absolvenți și doctoranzi de excepție. INCEMC a dezvoltat la Timișoara, în baza unui proiect european, un laborator ultra-modern pe tematica energiilor regenerabile-fotovoltaic. Acum laboratorul unde au fost aduși, în ultimul timp, cercetători de excepție din țară și străinătate, mai are nevoie de personal de înaltă calificare.
INCEMC Timișoara va selecta în perioada următoare absolvenți și doctoranzi. Este vorba despre specialiști de excepție dintre absolvenții de învățământ superior tehnic și de știinte exacte. Întreaga clădire „cameleon” este construită în jurul unui microscop de ultimă generație, cu rezoluție atomică, care a costat o avere. Cercetătorii de aici beneficiază de echipamente și aparatură de ultimă generație.
„Datorită acestui laborator institutul este mult mai performant și este bine văzut. Cel puțin o parte din echipament este unic în țară și este extrem de performant. Oamenii noștri, cercetătorii care lucrează la acest laborator au fost atent aleși, pe baza de competente și prin concurs. Sunt cei mai buni, tineri și porniți pe treabă. Vrem să completăm echipa cu cercetători de cel puțin același calibru”, spune directorul INCEMC Timișoara, Nicolae Mirică.
Valoarea totală a proiectului POS-CCE „Laborator energii regenerabile – fotovoltaic”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională – „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră” este de 36.922.000,00 lei. Contribuția UE reprezintă 26.529.000,00, iar contribuția Guvernului României 3.471.000,00 lei.