Una dintre cele mai aşteptate lucrări la carosabil din oraş va începe din toamnă, anunţă primarul. Este vorba despre lărgirea pasajului Popa Şapcă la patru benzi. Municipalitatea deţine autorizaţia de construcţie şi urmează să organizeze licitaţia pentru execuţia lucrării. 

”Azi (vineri – n.r.) s-a emis autorizaţia de construcţie pentru lărgirea străzii Popa Şapcă la 4 benzi şi a pasajului. Putem da drumul la realizarea documentaţiei în vederea organizării licitaţiei şi sperăm să decurgă bine, fără contestaţii. Sperăm ca în toamnă să dăm drumul la lucrări. Sperăm, de asemenea, ca traficul să fie perturbat cât mai puţin. Lucrarea nu va dura mult pentru că lărgirea pasajului se va face relativ repede. Nu pot să fac estimări, cred că va dura jumătate de an”, a declarat Nicolae Robu.

Deodată cu această investiţie, primarul a anunţat că va demara şi lucrările pentru pasajul Jiul. Deşi circulaţia în oraş va fi încetinită semnificativ, municipalitatea vrea să recupereze, cu aceste şantiere, întârzierile de la alte lucrări din oraş. „Am decis să îmi asum demararea în paralel a celor două lucrări. Iniţial am fost mai reţinut. Am mai cumpănit şi, într-un final, aşa cum mi-am asumat atâtea – știu că pe unii îi voi nemulțumi -, îmi asum în continuare demararea ambelor lucrări deodată, tocmai pentru a recupera din rămânerile în urmă ale oraşului nostru”, a mai spus Nicolae Robu.

Investiţiile pentru lărgirea celor două pasaje sunt, deasemenea, semnificative. Lucrările pentru Popa Şapcă sunt estimate la 46,2 milioane de lei, fără TVA. Din bugetul local au fost prevăzuţi până acum aproximativ 10 milioane de lei. Lucrările la pasajul Jiul sunt estimate la 36,5 milioane de lei, fără TVA, iar banii prevăzuţi din bugetul oraşului pentru aceste schimbări încă nu există oficial.

Andreea VASILESCU