Polițiștii locali au continuat, în aceste zile, acțiunile pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei, care a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă. Marți, 20 persoane care apelau la mila publică au fost preluate din stradă de polițiștii locali și predate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului, iar în ultimele patru zile numărul acestora a fost de 50. Poliția Locală atrage atenția și asupra faptul că cerșetorii și-au diversificat metodele de impreionare a oamenilor. Spre exemplu, o tânără de 18 ani, din localitatea Bărbulești – Ilfov, a fost depistată în parcarea unui supermarket de pe Calea Stan Vidrighin, solicitând diverse sume de bani în numele „Asociației regionale pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”. Un bărbat de 39 de ani, din Florești – Republica Moldova, a fost depistat pe Str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cerând bani pentru un așa-zis nepot, a cărui poză o ținea în mână pentru a impresiona trecătorii.

Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel, pe lângă faptul că îi menținem în stradă, vin și din alte zone deoarece află că aici există oameni care pot fi păcăliți de metodele lor de cerșit. Cei depistați nu doresc să se reintegreze, se întorc de fiecare data în stradă, deși centrul de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului le dă posibilitatea să rămână acolo până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă. Printre cei predați ieri au existat și mai multe persoane care au acceptat sprijinilor asistenților sociali în privința igienizării, fiind tunși, spălați și schimbați de hainele pe care le aveau, căldura de afară, viața pe stradă, fiind factori determinanți ai unor posibile îmbolnăviri atât în cazul lor, cât și al celorlalți cetățeni. Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 18.00, un bărbat de 37 de ani, din aceeași categorie a oamenilor străzii, a fost depistat de polițiștii locali spălând un covor chiar în stația STPT Gheorghe Barițiu cu apă de la cișmeaua din apropiere.

Reamintim celor care observă cerșetori sau oameni ai străzii că pot suna la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele noastre să se deplaseze în vederea preluării acestor persoane și predarea lor către centrul social al DAS Timișoara, care face toate demersurile pentru a încerca reintegrarea lor în societate. Acțiunile continuă și în perioada următoare.