Condiții inumane pentru vânzătorii din Piața Badea Cârțan din Timișoara. Pe canicula din aceste zile, aceștia sunt nevoiți sa îndure pe lângă căldură și mizeria din piață.

 

Cel mai mult de suferit au cei  din zona Olteniei, care sunt veniți cam de o lună și jumătate și dorm în piață. „Ne culcăm în mașini, dar câteodată mai dormim și pe jos în piață, când pleacă mașinile să aducă marfă. Suntem vai de capul nostru, mai ales acum pe temperaturile astea ridicate. E și multă mizerie, mai ales la toaletă, unde intrarea costă 2 lei. Dacă trebuie să mergi de 5 ori pe zi, dai 10 lei numai la wc. Iar roșiile le dăm și cu 3 lei kilogramul, deci de-abia ne scoatem banii. Ne mai lasă la baie și cu un leu, că mai dăm și noi câte o roșie sau un ardei. Noi venim de mulți ani aici și șeful pieței tot a promis că ne face măcar o baie, să mergem și noi omenește, nu să stăm în mizerie și caniculă. Nu a făcut nimic, dar nu avem ce face, că trebuie să vindem marfa. Mai stăm două săptămâni și plecăm”, spune o vânzătoare venită cu familia de la Calafat.

 

Este trist că acești comercianți trebuie să îndure astfel de condiții inumane și la fel de grav este și că ei se întorc cu o părere nu tocmai favorabilă despre Timișoara europeană, unde intrarea la wc se face cu roșii și ardei.