Problema locurilor de parcare în Timișoara pare să nu se mai sfârșească. La un număr de autoturisme înmatriculate în oraș de peste 110.000, la care se adaugă cele din județele vecine, aparținând persoanelor care lucrează și locuiesc efectiv în orașul de pe Bega, par să fie necesare și alte soluții. În fond, proprietarii de garaje plătesc impozite grase pentru a-și ține mașinile în condiții civilizate, iar prigonirea lor pare a fi mai mult rezultatul unor frustrări cu iz socialist, venite de la cei care nu au avut acces la un garaj, decât o soluție bine cumpănită, cu efect pe termen lung. Ca dovadă, mulți timișoreni care ajung seara acasă, în cartierele lor, tot nu au unde să parcheze. Pe când construirea unor parcări supraetajate de cartier, care să folosească mai eficient terenurile și așa puține?

Primăria Timișoara a anunțat că, din weekend, locuitorii din zona Modern au parte de 40 de spații noi de parcare în locul fostelor garaje. Locurile au fost amenajate pe strada Eugen Pop. Primăria Timișoara, prin echipele Societății de Drumuri Municipale, a realizat parcarea din dale ecologice și a asfaltat căile de acces. Urmează să fie trasate marcajele și să fie adus pământul necesar pentru spațiile verzi, care se vor amenaja în toamnă, când vor fi plantați și copaci.

Campania de demolare a garajelor din Timișoara a adus, în ultima vreme, peste 300 de locuri de parcare în cartierele orașului, prin proiectul de a elibera spațiile dintre blocuri de vechile garaje, dar și de clădiri în paragină pe domeniul public: 153 în Lipovei, 27 în Șagului și 153 în Girocului.