Alegerile au trecut și  mulți primari demonstrează că toate promisiunile făcute au avut un substrat clar electoral.

 

O mare parte a serbărilor câmpenești au fost organizate doar pentru promovarea candidaților, aceștia alocându-și merite pentru organizarea unor astfel de evenimente, care, de multe ori, erau adevărate acțiuni de campanie. După alegeri, unele dintre manifestările de acest gen nu-și mai au rostul, pentru că primarul nu mai are nevoie de promovare electorală.

 

Un astfel de caz s-a întâlnit la Orșova, unde în acest sfârșit de săptămână ar fi trebuit să aibă loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări „Nedeia orșoveană”. Lumea aștepta cu mare interes evenimentul din acest, mai ales că edițiile anterioare au fost de mare succes.

 

Din păcate pentru orșoveni și pentru cei din localitățile învecinate, evenimentul a picat după alegeri, așa că nu mai prezenta o miză pentru primar. În aceste condiții, „Nedeia orșoveană” nu mai are loc, pentru că primarul nu a dorit să aprobe acest eveniment atât de drag locuitorilor.

 

Refuzul primarului Florentin Bogdan Duică este cu atât mai revoltător cu cât organizarea evenimentului nu presupunea alocare de fonduri de la bugetul local, toate cheltuielile revenind în sarcina asociației culturale Porda, picare se ocupă de promovarea unor astfel de evenimente. Aceasta și-ar fi asumat și amenajarea locurilor de agrement, a parcului de distractii, precum și amenajarea zonelor comerciale pentru firmele care ar fi participat cu expozitii cu vânzare, în scopul promovării unor produse naționale și locale.

 

„Nedeia orșoveană” ar fi fost și un bun prilej de promovare a artiștilor locali sau consacrați de muzică populară, ușoară, folk și rock, dar și de promovare a orașului Orșova, care datorită mediatizării create, ar fi putut valorifica mult mai bine potențialul cult,ural și turistic.

 

În condițiile refuzului primarului, orșovenii se văd privați de un aveniment care ar fi trezit mare interes în aceste zile de Rusalii și nu se vor mai bucura de voia bună și distracția care ar fi fost asigurate de artiști precum Mariana Boțoacă, Bebe Dragomir, Nicoleta Anculia, Daniela Ploia, Antomnio Pican, Ionuț Tudorescu, Ioin Drăgan, Corina Negoț, Dana Rădneanțu, Ionela Bădălan, Iopnică Ivan, Sorin Pepa și Gabi Zaharia.

 

Nici cei mici nu se vor putea juca în parcul de distracții, iar promovarea culturală va bate pasul pe loc, întrucât o astfel de manifestare ar fi sprijinit tinerii cu potențial artistic. Este o mare dezamăgire, apărută din motive electorale, pe care asocația care ar fi organizat evenimentul le condamnă categoric, pentru că astfel de practici abuzive nu au ce căuta în peisajul cultural și de divertisment.