Continuă batjocura lanțurilor comerciale care încasează 0,50 lei pentru peturile și sticlele reciclabile. Dacă până acum lumea stătea la coadă pentru a-și primi banii plătiți pe produsele cumpărate, acum s-a ajuns la un alt nivel. Exact ca pe timpul lui Ceaușescu, când începe criza, se creează aglomerație, după care serviciile dispar cu totul.

 

Așa s-a întâmplat la magazinul Kaufland din Dumbrăvița, unde până acum tonomatele funcționau din când în când, spre indignarea clienților. Ei bine, acum nu mai funcționează deloc! De două zile, s-au tras obloanele peste aparatele de reciclare a peturilor și a sticlelor, în timp ce lumea vine pe caniculă ca să-și primească banii cuveniți. În fața acestei situații revoltătoare, oamenii își varsă năduful pe bietele angajate ale magazinului, care nu au nici o vină pentru modul dezastruos în care conducerea Kaufland a organizat această operațiune de reciclare, ce se dovedește, iată, un mare eșec.

 

„Ni s-a spus că nu mai sunt cuve. Nu am mai primit de ceva timp și nu cred că vom primi prea curând, am auzit că e mare criză și că nu pot să le golească, pentru că nu prea are cine să preia sticlele și peturile. Nu am fost anunțate dacă se va redeschide punctul de reciclare”, spune o angajată, în fața valului de nemulțumiri al clienților care se întorc cu recipientele acasă.

 

Problema este una complexă, mai gravă decât cei 0,50 lei luași cu japca, pentru că practic această organizare defectuoasă anulează toate campaniile pentru protecție mediului, de vreme ce cei care fac apel la ecologizare nu sunt nici pe departe pregătiți pentru a susține astfel de campanii civice.