S-au supărat femeile! Nemulțumite de modul în care rugile din anii trecuți au fost organizate de bărbați, un grup de femei inimoase și cu spirit organizatoric au decis să lase treburile gospodărești la o parte și să se implice în Ruga bănățeană din acest an.

 

Un  grup de 12 femei cu inițiativă, în frunte cu directoarea școlii din localitate, Adriana Andronache, au ținut să le țină o adevărată lecție deschisă bărbaților care credeau că doar ei pot să organizeze o astfel de manifestare și s-au ocupat de cel mai așteptat moment al anului.

 

Este vorba de Ruga bănățeană de la Pojejena, ce se desfășoară în 23 și 24 iunie și care deja se anunță a fi una de excepție, peste evenimentele similare din anii trecuți.

 

Soliștii Georgiana Vița și Dumitru Teleagă promit un spectacol de zile mari, foarte așteptat de localnicii care se vor îmbrăca în haine de sărbătoare, așa cum le place bănățenilor, dar mai ales bănățencelor, ele fiind vedetele rugii din acest an. Lumea pare foarte entuziasmată de modul în care s-a implicat grupul de femei și nici nu a început ruga din acest an că deja toți se gândesc la evenimentul de anul viitor, la care grupul de organizatoare „i-au căpărit” pe Stana Stepanescu și Petrică Miulescu Irimică.

 

„Nu te pune cu femeile”, spune o vorbă din bătrâni, care iată că se potrivește de minune la Pojejena, unde se anunță o rugă de neimaginat în alte dăți. Să ia aminte toți bărbații!