Poșta Română nu mai are anvergura de odinioară. Poștașii, tot mai puțini din cauza salariilor derizorii, nu prea mai au obiectul muncii, de vreme ce telegramele au dispărut, scrisorile le numeri pe degete, iar presa scrisă e tot mai redusă.

 

În aceste condiții, clădirea Poștei Mari din Timișoara (Oficiul Poștal nr. 1) s-a reprofilat, devenind în ultima vreme un fel de spațiu expozițional. Firește, nu e rău că se face ceva într-un ditamai palat din centru unde vine din ce în ce mai puțină lume, însă și astfel de acțiuni trebuie să aibă o noimă. Bunăoară, anul trecut, în luna august, în holul „Poștei Mari” au fost amplasate mai multe tablouri cu diverse imagini. Era, de fapt, o expoziție de fotografii a fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, Marius Popovici, care și-a redescoperit la pensie pasiunea pentru fotografie.

 

Probabil, sunt destui care au apreciat operele fostului demnitar al județului, însă e greu de crezut că expoziția a avut un asemenea succes încât să devină una permanentă, ocupând aproape tot holul de aproape un an!

 

Nici expoziția Constantin Brâncuși, care a fost declarată evenimentul numărul unu în România, nu a avut o asemenea durată ca pozele lui Marius Popovici, care se se pare că i-au dat pe spate pe șefii poștei timișorene, de vreme ce nu se obosesc să încheie expoziția și să elibereze locul. Probabil, însă, în absența altor servicii, se pregătește o nouă manifestare artistică în acest inedit pavilion expozițional de la Poșta din Timișoara.