Ca un bâlci dintr-un sat al multor județe din România, așa arată centrul Timișoarei. Pentru cei care s-ar aștepta să vadă magazine renumite, branduri pe care nu le vezi la țară sau terase sofisticate, centrul Timișoarei este o mare dezamăgire.

Trecem peste mizeria cu care ne-am obișnuit și ne oprim la unitățile deschise în Piața Victoriei, la profilul lor, care nu cadrează deloc cu zona zero. Practic, ce avem noi în centrul Timișoarei, ca să fim diferiți de bâlciul dintr-o comună sau un orășel al țării? Lucruri care nu au ce căuta într-o astfel de zonă.

Sunt nu mai puțin de patru farmacii, de parcă doar din centru poți să-ți iei medicamente. La fel, avem trei sedii ale unor operatori de telefonie, ca și când doar din centru trebuie să-ți plătești factura la Digi sau la Vodafone.

Avem, apoi, magazine de pantofi și de poșete cu 100 de lei, total nepotrivite pentru un magazin din centrul urbei.

O florărie abandonată, un butic de cartier și, cireașa de pe tort, un loc unde se confecționează ștampile completează tabloul bâlciului din centrul Timișoarei, care pare un ghiveci cu de toate.

Deocamdată, asta avem concret: pantofi, poșete, ștampile, medicamente și fast-food. Până se va concretiza vorbăria cu amenajarea centrului, rămânem cu bâlciul din centrul Timișoarei.