În urma controlului efectuat de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș în colaborare cu IPJ Timiș - SICE, la SC Scărlătescu Cătălin jr. SRL (roy), din Timișoara, au fost constatate mai multe abateri de la prevederile legale în domeniu, ceea ce a impus aplicarea următoarele sancțiuni:
- 4 amenzi în valoare totală de 22.000 lei
- oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor neconforme
- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor
- propunerea sancțiunii complementare de închidere temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni.

Nereguli constatate la partea de alimentație publică:
- folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători
- nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde (mâncăruri gătite) și reci (sosuri) (minim 60 grade Celsius pentru mâncarea caldă respectiv maxim 8 grade Celsius pentru sosuri)
- folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime arsă
- utilizarea unor frigidere necurățate, cu resturi alimentare depuse, atât pe pereții frigiderelor, cât și în interiorul chederelor
- condiții igienice improprii desfășurării activității.

La partea de cazare:
- amenajarea și folosirea podului clădirii la închirierea unor camere către persoane fizice
- condiții de cazare total improprii: în baie sunt montate la duș perdele din material plastic cu porțiuni de mucegai și prezintă un miros puternic de canalizare, iar o ușă de baie era spartă. În 2 camere au fost identificate insecte parazite (ploșnițe) atât pe pernă, cât și pe saltea și pe pavement, în jurul patului. Mai multe saltele erau pătate. În afară de 2 camere, toate celelalte nu au aerisire directă aceasta realizându-se printr-o improvizație total insuficientă pentru aerisirea competă a camerelor.

De asemenea, societatea nu a putut prezenta acordul emis de Primăria Timișoara cu viza pentru anul în curs, autorizația ISU pentru spațiul de cazare, iar autorizația DSVSA Timiș nu este emisă pt activitatea de restaurant.

Protecția Consumatorilor Timiș precizează că operatorul a mai fost sancționat pentru această abatere.