În contextul avertizării cod roșu de vijelie, valabilă în data de 10.06.2024, în intervalul orar 17:35-18:45 și care a fost prelungită până la ora 20:00, pompierii militari timișeni au acționat pentru evacuarea apei din 6 subsoluri inundate și 10 curți, precum și pentru degajarea a 24 copaci căzuți pe carosabil și alți 2 copaci căzuți pe tronsoane de cale ferată (Lugoj-Boldur și Margina-Holdea). Trenul de călători care circulă pe ruta Sibiu - Timișoara a rămas blocat pe șine, între localitățile Margina și Holdea, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată.

Cele mai multe sesizări s-au înregistrat în localitățile lugojene (Icțar-Budinț, Boldur, Lugoj, Sârbova) și din împrejurimile Făgetului (Gladna Română, Drăgșinești), dar și în zona Buziașului (Hitiaș). IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis două mesaje de avertizare a populației din zonele vizate prin sistemul Ro-Alert, la orele 17:25 și 18:42. Pentru gestionarea efectelor generate de fenomenene meteorologice avertizate, la nivelul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă începând cu ora 17:35.

Pentru astăzi, în județul Timiș, între orele 12 și 23, este valabilă o atenționare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică. Astfel, în Banat și Crișana vor fi perioade cu averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55-70 km/h, vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.