Apartamentele noi din Timișoara au înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultima lună. De la sfârșitul anului trecut, ele s-au scumpit lună de lună, dar niciodată nu am asistat la o adevărată explozie, așa cum arară datele pentru luna mai.

Astfel, față de luna aprilie, locuințele din blocuri noi s-au scumpit cu 4%, iar față de acum 12 luni, creșterea este de 22%. Acum, un metru pătrat într-un bloc nou din Timișoara se vinde în medie cu 1.960 euro.

Și apartamentele din blocurile vechi s-au scumpit, dar creșterea nu este atât de spectaculoasă ca la locuințele noi. Astfel, față de luna trecută, apartamentele vechi din Timișoara au crescut la preț doar cu 0,8%, iar față de acum 12 luni, cu 7%. Un metru pătrat într-un bloc vechi din Timișoara se vinde acum, în medie, cu 1.568 euro, așadar cu aproape 400 de euro mai puțin decât în imobilele noi.
La nivel național, municipiul Cluj Napoca rămâne lider pe piața imobiliară, cu 2.960 euro/metru pătrat, adică exact cu 1.000 de euro mai scump decât la Timișoara.

Și în celelalte orașe mari prețurile sunt ridicate la apartamentele noi: București - 1.875 euro/mp; Brașov - 2.224 euro/mp; Constanța - 1.806 euro/mp; Iași - 1.600 euro/mp.

Datele au fost prelucrate de Indicele imobiliare.ro.