O ruină, așa a ajuns una dintre piețele-simbol ale Timișoarei, care zace abandonată. Înainte, aici era forfotă mare, plin de lume, comercianți și clienți care nu numai că vindeau sau cumpărau, dar mai și schimbau o vorbă-două sau legau chiar prietenii.

Acum, au rămas doar amintirile, pentru că întreg peisajul este deprimant, cu mese goale și distruse și multe gunoaie aruncate de comercianții din această zonă renumită cândva în Timișoara.

Vorbim de Piața Bălcescu, unde până nu demult funcționa un târg de produse agricole, cu porumb, grâu, orz, dar și animale, în special căței și pisici. Din păcate, a trecut vreme bună de când locul e pustiu, deși se tot vorbeșțe de o transformare a zonei. Speranțele se leagă de faptul că s-a primenit, recent, spațiul din sensul giratoriu, unde au înflorit plante perene care au schimbat aerul dimprejur. Acolo, într-adevăr, s-a creat un peisaj de atracție, cu culori bogate care iau ochii trecătorilor. La doar câțiva zeci de metri, însă, culorile dispar din peisaj, fiind înlocuite de cenușiul trist care s-a așternut, din păcate, cam peste toate piețele din Timișoara.