În preambulul ședinței de guvern desfășurate joi la Timișoara, la Palatul administrativ, premierul Marcel Ciolacu și ministrul transporturilor Sorin Grindeanu au susținut declarații de presă. Primul ministru a vorbit despre hotărârile ce urmau să fie adoptate, iar apoi s-a referit la județul Timiș: „Am vrut să facem această ședință de guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale de anvergură, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: că, în Banat, Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deși este unul dintre polii de creștere economică ai țării. În 30 de ani, prea puțini din banii cetățenilor din județul Timiș s-au întors aici, în investiții care să le facă viața oamenilor mai bună, și au fost prea puține investiții în infrastructură, astfel încât să fie atrase și mai multe oportunități economice”. 

 

Am aflat, astfel, că demarează procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, o investiție prin PNRR, după ce deja s-a aprobat construirea și dotarea cu aparatură a Centrului de Mari Arși de la Spitalul Județean din Timişoara. Au urmat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Stadionul din Timișoara, cu 30.000 de locuri, deschiderea unui nou punct frontieră cu Ungaria, la Beba Veche, meritul investițiilor fiind „în întregime al domnului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu”.

 

La rândul său, ministrul Sorin Grindeanu a menționat că „mai devreme, împreună cu domnul prim-ministru, ne-am întâlnit și cu primarii din zonă, în special cel vizat direct, primarul de Beba Veche”. Grindeanu a mai explicat că licitația pentru Centura de Vest a Timișoarei a fost deblocată, iar pentru drumul de legătură de la A1 la Sânandrei „eu sper ca în următoarele săptămâni să fie deblocate lucrurile la CNSCA, astfel încât să semnăm un nou contract, să se intre în faza de execuție”. Maximum în prima decadă a lunii iunie, va fi recepționat studiul de fezabilitate pentru drumul expres Timișoara - Moravița. „Autostrada urșilor”, porțiunea celebră de la Margina la Holdea are autorizație de construire și „nu există niciun fel de temeri că acest tronson nu va fi finalizat la timp”. Ministrul a mai amintit noul terminal de la Aeroportul Timișoara, care va fi legat printr-o legătură feroviară de Gara de Est. Totalul investițiilor în infrastructură în Timiș s-ar ridica, după calculele ministrului Grindeanu la circa 2 miliarde de euro.