Sunt noutăți importante pe piața imobiliară din Timișoara. Datele centralizate pentru luna ianuarie arată că proprietarii de locuințe au ales să recurgă la prețuri noi la început de an.

Astfel, după ce în ultima lună a anului 2023 am asistat la o ușoară creștere a prețurilor, începutul lui 2024 a acentuat acest trend, astfel încât locuințele au devenit și mai scumpe. Situația nu se înregistrează doar la Timișoara, ci în toate marile orașe ale României.

În luna ianuarie, la nivel național, apartamentele s-au scumpit cu 0,7 la sută față de luna decembrie și cu 6,5 la sută față de cât costau cu un an în urmă. Prețul mediu pe metru pătrat la nivel național este de 1.518 euro.

În Cluj Napoca valul scumpirilor pare a nu se mai opri. Un metru pătrat a ajuns acum 2.640 euro, cu 1,9 la sută mai mult decât în decembrie și cu 10,2 la sută mai mult decât era acum 12 luni. Pe locul 2 în top a urcat municipiul Brașov, cu 1.790 euro/metru pătrat. Bucureșitul este abia pe locul 3, cu 1.640 euro/metru pătrat, în vrem ce pe locul 4 apare Constanța, cu 1.581 euro/metru pătrat.

Un salt spectaculos în cea ce privște prețul locuințelor întâlnim la Craiova, care urcă pe locul 5, cu 1.562 euro/metru pătrat. În Capitala Olteniei, doar în ultima lună, prețurile cu crescut cu 3,1 la sută.

Timișoara este de abia pe locul 6 al orașelor cu prețuri mari la imobiliare, însă și aici am asistat la creșteri în ultima lună. Comparativ cu decembrie, apartamentele s-au scumpit cu 0,7 la sută, astfel încât un metru pătrat se vinde acum, în medie, cu 1.518 euro. Apartamentele noi sunt mult mai scumpe decât cele vechi: 1.795 euro/mp la cele noi și 1.496 euro/mp la cele vechi.

Centralizarea a fost făcută de indicele imobiliare.ro.