În cartierul Fratelia a avut loc o primă întâlnire a locuitorilor din zonă cu reprezentanții autorităților locale, în vederea identificării unor soluții pentru stoparea abandonului de deșeuri. Cetățenii au semnalat că în zona străzilor Cercului – Dimineții – I. P. Pavlov, sunt aruncate frecvent deșeuri, iar Primăria Timișoara a demarat acțiuni concrete pentru soluționarea acestei probleme.

În cadrul aceleiași întâlniri, s-a constatat că pe terenul limitrof dintre Timișoara și comuna Giroc (localitatea Chișoda) există abandonate deșeuri din construcții și amestecate. Astfel, Primăria Timișoara a transmis Primăriei Giroc o adresă pentru a solicita luarea de măsuri pentru remedierea acestei situații.

Conform datelor municipalității, există un total de 68 de locații în Timișoara unde se înregistrează frecvent abandon de deșeuri, iar autoritățile locale își propun să ajungă la toate aceste locații și să găsească soluții pentru prevenirea și eradicarea definitivă a acestui fenomen. Deja au fost înregistrate rezultate pozitive în ceea ce privește stoparea abandonului de deșeuri în două locuri, și anume pe strada Rădulescu la colț cu Odobescu și pe bd. 16 Decembrie. Dacă a fost nevoie de 3 ani și jumătate de mandat pentru a identifica 68 de rampe ilegale de gunoi, din care au fost eradicate două, în cazul în care condițiile și ritmul rămân constante, ar fi nevoie de peste 100 de ani pentru ca Timișoara să scape de această problemă.

Pe o cunoscută rețea de socializare, o timișoreancă face un rezumat scurt al acestei activități a primăriei: „Anii trecuți ne-ați amendat (asociațiile de locatari nevinovate) și ne-ați dat cu flit când am făcut sesizări peste sesizări, de străzi pline cu astfel de rampe unde vin nesimțiții și aruncă. V-a durut în paișpe, nu camere de filmat, nu pânde sau controale ale milițienilor voștri locali... Acum că se apropie lupta electorală, v-a apucat cheful să luptați!!! Caraghioșilor!”.