Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat vineri șantierul Centurii de sud a Timișoarei, însoțit de toată floarea social-democrației timișene, arătându-se mulțumit de ritmul în care se desfășoară lucrările. Centura de sud ar putea fi dată în circulație pe tronsoane, cel mai aproape de realizare fiind cel dintre Ghrioda și Moșnița, cu o lungime de circa 6 kilometri. Totul depinde de unele lucrări pe care ar trebuie să le facă Primăria Timișoara și de care ar fi responsabil viceprimarul Ruben Lațcău.

„Pentru primul tronson din centura de sud - ca să se poată circula de la Ghiroda la Moșnița - domnii de la Primăria Timișoara au semnat la finalul anului 2021 un protocol cu DRDP pentru relocarea de utilități aici, ca să se poată face sensul giratoriu. Ei au semnat că vor face acest lucru. Ba, mai mult decât atât, s-au angajat că și cu canalul ăsta ANIF să le relocheze. Am înțeles, nu vor mai fi relocate, le astupă. Dar n-ar vrea să-și facă treaba ca să poată veni constructorul și să spună da, dom-le, au terminat relocările domnii de la primărie, Doamne-ajută, și noi putem să venim atunci și să spunem că acești 6 kilometri îi putem da în circulație mai repede decât luna august, îi putem da la sfârșit de mai, ca timișorenii să folosească această bucată mai repede. Deci, întrebați-l pe Lațcău”.

Conform Nicoletei Pordea, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, cel mai nou termen avansat de municipalitatea timișoreană pentru relocările necesare ar fi la sfârșitul luni februarie.