E mare scandal într-o mare companie din Timișoara. Angajații sunt nemulțumiți de modul în care sunt tratați de conducerea firmei, acuzând că sunt privilegiate anumite persoane, care primesc salarii mari și condiții ușoare de muncă doar pentru că sunt rude, prieteni sau în relații intime cu șefii companiei. Sindicaliștii au organizat o pichetare și anunță că vor urma și alte forme de protest la ITM și Prefectura Timiș, pentru a aduce la cunoștință abuzurile care se petrec în această firmă unde nu se respectă drepturile elementare.

Este vorba de firma Flextronic, unde angajații au afișat pancarde pe care scria „Stop rude și amante”, „Nu ne mai furați zile de concediu”, „Abuzul vostru pe spatele nostru”, „Demisia - management incompetent”, „Și ciocoii plâng câteodată”.Iată comunicatul trimis de Sindicatul Liber Solectron Timișoara:

„Având în vedere că în data de 8 februarie 2024 conducerea Flextronics Timișoara a transmis pe rețeaua interna așa numitul «Dialog social» prin care se fac anumite acuzații și reproșuri la adresa SINDICATULUI LIBER SOLECTRON TIMIȘOARA, ce conține și amenințare indirectă la cei ce îndrăznesc să facă PICHETĂRI, vă transmitem următoarele:
- PICHETAREA a fost legală,participanții au fost în TIMPUL LIBER și nu s-a obstrucționat bunul mers al firmei
- OBSERVĂM CĂ SE CREAZĂ O CONFUZIE VOITĂ ÎNTRE PICHETARE ȘI GREVĂ (UNDE LEGEA SPUNE CLAR PAȘII DE URMAT)!!!! TOT ÎN SCOP DE MANIPULARE?
- decizia de a participa doar CONSILIUL SINDICATULUI și câțiva membri a fost luată pentru că ne-au parvenit informații că sunt pregătiți niste «oameni de bine» ce trebuiau să genereze scandal și să deterioreze mașini (care, ciudat, au apărut pe platoul unde am notificat că dorim să pichetăm) . Ghinion, am reușit să preîntâmpinăm...
- afirmația că s-au folosit pancarte cu cuvinte «INJURIOASE ȘI INADECVATE» - arată că art. 39 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, art. 7,176 din legea dialogului social, legea 167/2020 - hărțuirea morală la locul de muncă, Codul MUNCII - PENTRU MUNCĂ EGALĂ - SALARIU EGAL, SĂNĂTATEA ȘI SIGURANȚA LA LOCUL DE MUNCĂ NU SUNT OPȚIONALE... PENTRU CONDUCEREA FLEXTRONICS TIMIȘOARA ȘI CORPORĂRIE SUNT - «INJURIOASE ȘI OFENSATOARE»??? Se pare că da, de prea mult timp...

În ultimii ani cei doi administratori nu au fost interesați de un dialog constructiv și onest cu noi, în toate comunicatele interne ne transmiteau ce au decis și celălalt sindicat s-a conformat, când vezi ce facilități și cum au recompensat pe anumiți membrii ce erau și pe la«negocieri» ,nu ai cum să nu îți pui întrebări...

- SOMĂM ADMINISTRATORII FIRMEI SĂ FACĂ DOVADA CĂ AU SOLICITAT O ÎNTÂLNIRE CU NOI , ȘI DUPĂ CE AM STABILIT DATA ȘI ORA DE COMUN ACORD - AM REFUZAT??!!!
- VOR MAI URMA PICHETĂRI INCLUSIV LA ITM, PREFECTURA TIMIȘ, INCLUSIV PE PROBLEMELE DE LA FLEXTRONICS TIMIȘOARA.
ANEXĂM ȘI PANCARDELE DE CARE FĂCEAM VORBIRE MAI SUS...
SINDICATUL LIBER SOLECTRON TIMIȘOARA
FLEXTRONICS TIMIȘOARA