Locuitorii din cartierul Girocului, în zona străzii Martir Ioan Stanciu, vor beneficia, la un moment dat, de o parcare modernă cu 80-90 de locuri, spații verzi și arbori, platformă pentru pubele și adăpost pentru biciclete. Noua parcare va fi construită în locul unui teren dezafectat care aparține municipiului Timișoara. Construcțiile aflate în acest moment pe terenul respectiv vor fi demolate pentru a elibera spațiul pentru timișoreni.

Deocamdată, primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare a construcțiilor existente, de fapt, niște ruine. Mai mult, cică ar mai fi o zonă în Girocului numai bună de parcare. Calea Girocului este cunoscută tuturor timișorenilor pentru lipsa locurilor de parcare. Doar conducerii Primăriei Timișoara i-au fost necesari trei ani și ceva până să descopere acest mare „secret” și să miște ceva.

Parcarea va fi realizată cu dale înierbate, de beton și se află la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu Cosminului. Amenajarea include iluminat stradal, plantarea a 27 de arbori și accese pietonale pentru locuitori. Când vor începe lucrările? Conform Primăriei Timișoara, „cât mai curând”.