PSD Timiș a anunțat că va demara procedurile de revocare din funcție a vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la un posibil conflict de interese în care s-ar afla acesta. Iată comunicatul PSD Timiș:
„Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alexandru Proteasa, este personajul principal al unei anchete jurnalistice care demonstrează legături puternice de afaceri între acesta și o companie care are contracte de milioane de lei chiar cu instituția pe care Proteasa o reprezintă la cel mai înalt nivel. Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, reprezentanții PSD din Consiliul Județean Timiș vor demara procedura de revocare din funcție a vicepreședintelui Proteasa și vor semnala organele de anchetă pentru a verifica posibile fapte asimilate corupției.

Alexandru Proteasa este coordonatorul comisiei care se ocupă de centrul de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiș îl construiește în comuna Tomnatic. Chiar dacă neagă acest lucru, este contrazis exact de președintele Alin Nica. Această importantă investiție, care a beneficiat de o suplimentare a fondurilor de 4 milioane de lei, nu este terminată și deja are semne de degradare. În tot acest timp, compania contractată pentru a duce la bun sfârșit acest proiect lucrează pentru o societate comercială din Moșnița Nouă ce aparține familiei lui Alexandru Proteasa și care construiește un centru comercial. Evident, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș neagă totul, însă dovezile par a fi foarte clare.

În acest context, asupra acestuia planând o serie de suspiciuni și posibile conflicte de interese, în cel mai scurt timp consilierii județeni ai Partidului Social Democrat vor solicita revocarea din funcție a lui Alexandru Proteasa, iar mai apoi se va sesiza Parchetul General pentru a demara o anchetă penală în acest caz”.


Poziția Consiliului Județean Timiș referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la Centrul de legume și fructe de la Tomnatic și declarația vicepreședintelui Proteasa legat de amenințările primite - „Tu si Nica meritați să fiți bătuți pe stradă”:


Procedura de revocarea din funcție a unui vicepreședinte al Consiliului Județean trebuie argumentată și supusă la vot în plen, iar pentru a fi dusă la îndeplinire sunt necesare 2 treimi din totalul consilierilor județeni.


„Avem în față un nou atac politic mizerabil, bazat într-adevăr pe interese personale, însă nu ale mele ci ale liderului PSD, Alfred Simonis. Manipularea informațiilor și folosirea grupului politic PSD reprezintă o răzbunare a familiei Simonis în fața căreia am refuzat să cedez la șantaj. Fratele lui Alfred Simonis m-a amenințat că îmi va fabrica acest scandal dacă nu pun presiune pe funcționarii publici din CJ Timiș ca să îi elibereze un aviz necesar construirii unui centru comercial. Legal, acel aviz nu putea fi eliberat, iar eu nu fac nici favoruri, nici nu cedez la presiuni, șantaj și amenințări. Aștept cu interes acel plen în care consilierii județeni PSD îmi vor cere revocarea lipsită de orice temei și argumente, ca să le expun și eu conversațiile cu familia domnului Simonis, mai ales ultima conversație care s-a încheiat cu concluzia că eu și președintele CJ Timiș《merităm să fim bătuți pe stradă》pentru că nu răspundem la comenzi" a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

Procedura de licitație pentru desemnarea unui constructor la Centrul de legume fructe de la Tomnatic a fost derulată înainte de mandatul lui Alin Nica, contractul fiind semnat de Călin Dobra, președintele de atunci al Consiliului Județean Timiș. Centrul se află în faza de finalizare a lucrărilor însă nu este recepționat de la constructor. Structura Consiliului Județean care va organiza recepția și care face plățile către constructor nu este în subordinea vicepreședintelui Proteasa, acesta din urmă având doar atribuții de coordonare a Direcției care va propune strategia de operationalizare.

„Încercările politice ale PSD de a semăna confuzie în rândul comunității nu sunt noi. Livrează informații trunchiate către jurnaliști, își asumă știri false și se folosesc de instituțiile statului pentru a performa execuții politice. Cazul lui Proteasa este copia cazului meu la Consiliul Național de Integritate. Și în cazul lui, dacă se va face o sesizare, procurorii îi vor atesta nevinovăția”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Instituțional, la nivelul Consiliului Județean Timiș, nu există nicio informație privind vreo încălcare a unei proceduri privind implementarea proiectului de realizare a Centrului de legume și fructe de la Tomnatic și nici vreo suspiciune cu privire la existența unei fapte de corupție.