Târgul de Crăciun din Timișoara își va deschide, în curând, porțile, iar cei care au trecut prin centru și-au putut face, deja, o idee asupra ofertei municipalității. Dar oare ce fac alte primării din țară și cum s-au gândit să-și bucure locuitorii în timpul sărbătorilor de iarnă?

La Craiova, de exemplu, unde în fiecare an Târgul de Crăciun este deosebit, luminițele s-au aprins deja și căsuțele s-au deschis. Atracţia principală a Târgului de Crăciun de la Craiova este prima roată panoramică hi-tech din România. Construcţia are 40 de metri şi are în centru un ecran LED pe care va fi rulată grafică video.

Și la Sibiu s-a deschis Târgul de Crăciun, cu un moment artistic, care a precedat aprinderea luminițelor. Prima surpriză este extinderea Târgului de Crăciun din Sibiu într-un spațiu nou: curtea de la Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal. „Christmas at the Palace este refugiul care te așteaptă după ce ai dat o raită prin Târg, te-ai bucurat de toate atracțiile și ți-ai bifat lista de cadouri. Vei găsi aici o atmosferă cosy, muzică bună și căsuțe cu food & drinks atent selecționate - brand-uri locale iubite care au pregătit tot ce au mai bun pentru perioada sărbătorilor. Vino în fiecare seară în cel mai cool spot din oraș pe perioada sărbătorilor iar weekend-urile rezervă-ți-le pentru cele mai faine petreceri outdoor cu DJ”, spun organizatorii.

La Cluj, Târgul de Crăciun are loc în două amplasamente centrale, în Piața Unirii și în fața Sălii sporturilor, în perioada 24 noiembrie - 1 ianuarie. Ceea ce atrage atenția, deocamdată, este un frumos brad natural, înalt de 20 de metri, care a fost donat primăriei de o familie din Cluj. Bradul a fost deja montat în Piața Unirii, iar primăria promite un program de zile mari.