Pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, constructorul începe în această săptămână montarea grinzilor la pasajul peste calea ferată din zona localității Chișoda. În total, la acest pasaj sunt 48 de grinzi, 12 sunt montate anterior și urmează amplasarea a 6 grinzi de 31,5 metri și 30 de grinzi de 26,5 metri fiecare.

„Echipele antreprenorului sunt prezente în mai multe puncte ale șantierului, pe raza localităților aflate pe traseul centurii: în zona str. Morand, Timișoara (km 0 al centurii), spre DN 59 Timișoara – Moravița, în zona localităților Chișoda și Giroc, zona Urseni, la intersecția cu drumul județean Timișoara – Moșnița Nouă, precum și în zona Ghiroda. În ultima perioadă au fost realizate umpluturi cu balast, stabilizări ale terenului, foraje pentru pilonii viitorului pasaj din zona Moșnița Nouă, aprovizionări cu balast”, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri Timișoara.

De asemenea, șoseaua de centură de sud se apropie de bucata deja existentă din centură. „Antreprenorul lucrării centurii Timișoara Sud lucrează la organizarea de șantier la conexiunea cu centura Timișoara Nord (DN 6, Calea Lugojului). Au fost amenajate depozite pentru materiale de construcție, atelier mecanic, birouri și urmează amplasarea stației de asfalt”, mai spun drumarii.