S-a finalizat ancheta în cazul doctorului Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timișoara și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, care se confruntă acum cu acuzații grave de luare de mită.

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat ancheta privind activitățile ilegale ale medicului și l-au trimis acum în judecată pentru 26 de acte de luare de mită, desfășurate în perioada martie – mai 2022 cât a fost supravegheat.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii susțin că inculpatul, în calitate de medic primar chirurg a primit sume semnificative de bani de la 26 de pacienți sau aparținători ai acestora. Aceste sume, cuprinse între 100 și 2.000 de lei, au fost percepute fără justificare și în afara standardelor legale. Mai mult, medicul Mazilu nu avea dreptul să primească astfel de sume suplimentare în afara celor decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

Dosarul a fost trimis către Tribunalul Timiș pentru soluționare, iar procesul de luare de mită urmează să aibă loc la această instanță.

 

Precizăm că medicul Octavian Mazilu a stat o perioadă în arest preventiv, iar apoi a fost încadrat, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca medic practicant în clinici private.