Primăria Municipiului Timișoara a transmis Secretariatului General al Guvernului documentația necesară pentru preluarea în administrare a Spitalului CFR. Este ultimul pas administrativ înaintea luării unei decizii finale privind transferul. Consiliul Local a aprobat decizia unei eventuale preluări a Spitalului CFR de către municipalitate în 27 decembrie 2022, iar Guvernul a publicat anunțul privind criteriile care trebuie îndeplinite de instituțiile care solicită transferul spitalelor CFR, în 14 iulie 2023.

La începutul lunii martie, primarul Dominic Fritz a participat la București la o întâlnire cu primul ministru de atunci, Nicolae Ciucă și cu vicepremierul Sorin Grindeanu pe tema Spitalului CFR. Transferul Spitalului CFR ar trebui decis până la finalul acestui an.

Dacă ar fi preluat de autoritățile locale, acestea ar putea atrage mai ușor fonduri europene pentru a crește calitatea serviciilor medicale oferite. Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara este în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor. Are o capacitate de 212 de paturi pentru spitalizare continuă și 14 paturi pentru spitalizare de zi. Spitalul acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi și servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.