După examenul de bacalaureat, una din știrile care au făcut înconjurul țării cu privire la promovabilitatea în Timiș spunea că la două licee din județ procentul de promovare a fost zero: Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” din Biled şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Timișoara.
În mod ciudat, în Timișoara există două licee care poartă numele aceluiași patron: savantul român Henri Coandă. Unul dintre ele este Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, de pe strada Coriolan Brediceanu, despre care se știu următoarele: „La înființare, în anul 1966, școala noastră s-a numit Liceul Industrial pentru Construcții de Mașini. În anul 1972 s-a inaugurat actualul spațiu și s-a schimbat denumirea școlii în Liceul de Mecanică Nr. 1. În perioada 1991-1993 liceul s-a numit Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini Nr. 1 , iar în anul 1993 a primit numele Grupul Școlar Industrial «Henri Coandă» Timișoara. Începând cu anul 2000 liceul nostru se numește Colegiul Tehnic «Henri Coandă» Timișoara”. Conform datelor oficiale, procentul de promovare a examenului de bacalaureat la acest liceu în acest an a fost de 79%, pe locul al doilea dintre cele 13 licee tehnologice din Timișoara.
A doua școală cu nume identic (dar cu profil diferit) este Liceul Teoretic „Henri Coandă”, de care puțină lume a auzit, filiera teoretică, profil umanist, specializarea filologie, situat pe strada Ofcea, în Complexul Studențesc. Ce se poate afla? „Fundația Cultural Umanitară Henri Coandă Filiala Timișoara s-a înființat în 2001 ca fiind una din filialele Fundației Cultural Umanitare Henri Coandă Oradea și patronează Școala Postliceală, Liceul Teoretic și Centrul de Formare profesională. (...) Suntem o instituție de învățământ particular, care pune accentul pe calitate”, scrie pe pagina de internet a școlii. Liceul Teoretic „Henri Coandă” Timișoara s-a înființat în anul 2013, cu profil umanist, adresându-se atât absolvenților de gimnaziu care doresc să continue studiile liceale la zi, cât și celor care doresc continuarea studiilor la frecvență redusă. În urma bacalaureatului din 2023, nici unul dintre cei 14 elevi de la acest liceu, care s-au prezentat la examen, nu l-a promovat.
Nu se știe ce autoritate a fost de acord ca două licee din același oraș (chiar cu profile diferite și chiar dacă unul e de stat și celălalt particular) să poarte același nume, dar confuziile și întrebările au apărut, mai ales că au existat diferențe atât de mari după bacalaureat.