E foarte greu de rezistat ispitelor jocurilor de noroc. Doar într-un singur bloc din Timișoara există nu mai puțin de cinci case de pariruri, separate, culmea, de trei unități bancare!

Acestea au bancomate, așa că dependenții de pariuri și păcănele își pot asigura repede resursele financiare cu care să-și încerce norocul. Mai în jos există și o casă de amanet, așa că jucătorilor le-au fost asigurate toate condițiile pentru a-și desfășuara activitatea într-un cadru optim.

Blocul respectiv se află pe Calea Sever Bocu, însă situații similare mai pot fi întâlnite în Timișoara, care a devenit un teren extrem de fertil pentru jocurile de noroc. Se profită la scară mare de dependența românilor, în special a tinerilor, de acest viciu, iar consecințele devin tot mai dramatice. Chiar zilele trecute, un tânăr s-a sinucis din cauza sumei exorbinante pierdute, iar cazuri cu astfel de persoane intrate în depresie sunt tot mai des întâlnite.

Cabinetele psihologilor sunt luate cu asalt de părinți care vor să-și salveze copii de acest flagel periculos, însă la nivel de autorități nu se face nimic concret pentru stoparea sau măcar atenuarea fenomentului. Dimpotrivă, jocurile de noroc au devenit una dintre cele mai profitabile industrii din România, care controlează tot mai multe sfere de activitate.