Zona Tipografilor este una dintre cele mai bine cotate pe piața imobiliară din Timișoara. Cartierul este aproape de centru, de piață, de mall și de diverse puncte de interes, școala este foarte apreciată, astfel că ai zice că locuitorii sunt privilegiați. Realitatea este, însă, una diferită de aparențe, pentru că, de exemplu, străzile din cartier sunt sparte și refăcute în fiecare an. Locuitorii de pe București și Tapia se plâng că din 2020 încoace s-au tot făcut săpături pe străzile lor și pe cele din apropiere, astfel că șase luni pe an au parte doar de praf, noroi, zgomot și plata zadarnică a abonamentelor de parcare TimPark.

O posibilă explicație ar fi că la nivelul Primăriei Timișoara nu există o coordonare a șantierelor din oraș, astfel încât, dacă se instalează utilități noi sau se schimbă conducte vechi, să se facă toate lucrările necesare o singură dată de către toți operatorii, fără să mai fie nevoie de refacerea iar și iar a străzilor și fără deranjul provocat locuitorilor.

Cele mai recente lucrări din zonă au fost recent anunțate de municipalitate. Este vorba despre retehnologizarea sistemului de termoficare. „Aceste lucrări vor implica deplasări de utiliaje ce vor bloca temporar zonele de acces și de parcare”, sunt anunțati locuitorii. Doamne-ferește să ai nevoie de ambulanță sau pompieri!