Rulotele firmei Agil sunt ridicate de pe domeniul public. Două dintre ele au fost deja îndepărtate în cursul zilei de ieri, urmând ca același lucru să se întîmple și cu celelalte rulote deținute de firma care comercializează pe stradă mezeluri și alte produse din carne. Revoltată din cauza acestei măsuri a municipaliății, frima Agil a transmis următorul mesaj:

”Ne pare rău să vă anunțăm că o parte a istoriei Agil în municipiul Timișoara a luat astăzi sfârșit, independent de dorința noastră și de nevoile clienților noștri!

Două dintre rulotele de profil ale companiei noastre au fost ridicate astăzi de pe domeniul public și aceeași soartă o vor avea zilele următoare și celelalte rulote!

Vă asigurăm însă pe toți, clienți, parteneri de afaceri sau colaboratori, că activitatea noastră va continua și că vom fi în continuare fideli aceleiași devize care ne-a călăuzit până acum: să respectăm calitatea produselor și tradiția bănățeană!

Istoria companiei Agil se suprapune cu istoria post-decembristă a orașului Timișoara. Suntem singurul producător de mezeluri și preparate din carne de pe plan local agreat de Uniunea Europeană.

Am început povestea noastră în decembrie 1990, cu doar trei angajați. 30 de ani mai târziu, Agil are 500 de salariați și o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro! Fabrica din Calea Torontalului este considerată una dintre cele mai moderne unități de profil din țară. Interesați doar de satisfacția clienților noștri, am investit și am atras fonduri europene pentru dezvoltarea companiei. Avem acum, doar la magazinele rulotele noastte din Timișoara, 100.000 de clienți lunar, ceea ce înseamnă, statistic, că a doua familie din oraș are pe masă produse marca Agil!

Ironia sorții face ca Rulota de pleșkavița cu care am început totul, în urmă cu 33 de ani în Piața 700, să fie mărul discordiei de acum și să-și sa i se suspende activitatea. Rulotele noastre, marcă Germania, dotate cu toate utilitățile și facilitățile unui magazin, au prestat un comerț stradal civilizat asa cum găsim și în alte tari europene (Austria, Germania, etc). Desființarea lor va avea un impact negativ semnificativ nu doar asupra companiei noastre, ci și asupra clienților, furnizorilor, angajaților, finanțatorilor și asupra bugetului local, respectiv celui național. Firma Agil contribuie cu peste 500.000 de lei anual la bugetul orașului Timișoara, prin plata impozitelor, taxelor și chiriilor.

Firma Agil este o afacere de familie, locală, care s-a născut dintr-o viziune a fondatorului său. Ca afacere locală, Agil a respectat în toată istoria sa consumatorii produselor sale, cetățenii Timișoarei, fără a face rabat de la calitate.

În ciuda tuturor obstacolelor întâmpinate, vom continua să mergem înainte, împreună cu toți susținătorii, care sunt consumatorii loiali ai produselor noastre”