Lucrarea privind reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale de pe Calea Bogdăneștilor este în aer! Asta, cu tooate că primarul Dominic Fritz anunța plin de optimism, cu doar trei zile în urmă, că lucrarea va fi gata până la sfârșitul anului:

„Mai sunt câteva luni grele, mai ales pentru cei care locuiesc sau tranzitează zona și cărora le mulțumesc pentru înțelegere, dar până la finalul anului vom avea un bulevard verde atât ca opțiuni de mobilitate, cât și ca amenajare”.

Marea lovitură a venit, însă, ieri, când Primăria Timișoara a primit o notificare prin care este înștiințată de către antreprenor că acesta din urma va suspenda lucrările, întrucât nu a fost plătit, conform contractului încheiat.

„Având în vedere că la data de 03.04.2023, plățile datorate antreprenorului conform facturii nr… din data de 1.02.2023 nu au fost efectuate, antreprenorul transmite prezenta notificare prin care informează beneficiarul că se regăsește în situația de a fi nevoit să suspende execuția lucărilor începând cu data de 03.05.2023 din cauza lipsei de fonduri pentru continuarea execuției lucrărilor. De asemenea, reluarea lucrărilor va fi condiționată de efectuarea plății sumelor datorate antreprenorului în conformitate cu condițiile contractului. Calculul dobânzilor pentru întârziere în efectuarea plăților va fi efectuat în conformitate cu clauza «Plăți întârziate»”.

Lucrarea de pe Calea Bogdăneștilor este finanțată cu fonduri europene, numai că pentru a intra banii, trebuie parcurse anumite proceduri pe care se pare că echipa de implementare a proiectului nu le-a realizat cum trebuie, fapt care duce la sistarea execuției.