O mare de oameni se află acum la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. Sute de persoane au ținut să-i aducă un ultim omagiu lui Tiberiu Ceia, îndrăgitul artist al Banatului.
În ciuda ploii care s-a pornit chiar la începutul slujbei religioase, timișoreni, dar și apropiați de-ai artistului veniți din alte părți, participă la slujba de înmormântare. Mare iubitor și promotor al folclorului, Tiberiu Ceia s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani.
Tiberiu Ceia s-a născut la 16 iulie 1940, la Timişoara. Primele înregistrări le-a realizat în timpul studenţiei, la Radio Timişoara, apoi la postul naţional de radio. Consacrarea definitivă i-a adus-o emisiunea-concurs „Dialog la distanţă Iaşi – Timişoara”. Au urmat diverse solicitări, însoţirea unor ansambluri în turnee în străinătate (Franţa, Germania, Spania, Italia, Grecia, Cuba, S.U.A., Australia, Canada şi altele). Apariţiile sale tot mai dese la radio şi televiziune, spectacolele susţinute în întreaga ţară, au impus cu autoritate numelelui Tiberiu Ceia pe firmamentul muzicii populare, reuşind în scurt timp să-şi defininească personalitatea prin originalitatea interpretării şi prin bogăţia repertoriului. A imprimat peste 150 de cântece, discuri Electrecord şi CD-uri.
Profesor de limba română la diverse şcoli din Şandra, Jimbolia, Timişoara, Tiberiu Ceia a deţinut de-a lungul anilor diverse funcţii: director de şcoală în perioada 1972-1980, director la Ansamblul profesionist „Banatul”, după evenimentele din 1989, director al Studioului Regional TVR Timişoara.
A colaborat cu multe orchestre din ţară. Alături de Orchestra „Haţegana” din Hunedoara a imprimat un disc Electrecord, care însă se bucură de îndrumarea artistică a unuibănăţean – maestrul Gelu Stan. Multe dintre cântecele lui Tiberiu Ceia au devenit adevăraturi hit-uri : „Frumoasă-i vecina noastră”, „Cine scârtâie fântâna”, „Din copită murgul bate” şi altele.
În anul 2008, la Editura Eurobit din Timişoara, apare cartea „Vraja cântecului – Tiberiu Ceia” semnată de Viorica Cristea, volum ce adună – aşa cum mărturiseşte autoarea – gânduri de ieri, gânduri de azi, gânduri dintotdeauna, pentru artistul de ei de suflet.
Tiberiu Ceia face parte din generaţia de aur a folclorului românesc. Activitatea sa artistică, de peste 50 de ani, a fost apreciată prin cele mai înalte distincţii.