Cea de-a XI-a etapă a ligii secunde de fotbal a programat, la Timișoara, pe gazonul Arenei „Știința”, confruntarea echipelor aflate pe locurile 3 și 1 în clasamentul de până acum al întrecerii, A.S.U. Politehnica Timișoara și Universitatea Craiova.
A fost un meci cu puține faze electrizante la cele două porți, o dispută echilibrată în care cele două combatante au încheiat fără să marcheze vreun gol, iar la finalul celor 90 de minute și-au păstrat locurile în ierarhia competiției, doar că, fiecare a mai dobândit un punct, astfel totalizând, A.S.U. Politehnica, 20, iar Universitatea Craiova, 22.
Echipa olteană a avut mai mult posesia balonului de-a lungul acestui joc și o mai consistentă forță ofensivă, în timp ce echipa bănățeană a fost foarte precaută de-a lungul celor 90 de minute, iar în ofensivă și-a creat cele mai mari ocazii de gol, însă balonul a refuzat să intre în plasa porții adverse.
În prima repriză, din situațiile de a înscrie, menționăm pe cea a oaspeților, din minutul 26, când Claudiu Bălan, aflat la 8 metri de poarta gazdelor, a trimis cu vârful piciorului balonul pentru a marca, dar portarul Otto Hindrich a reținut.
În minutul 36, gazdele au executat o lovitură liberă de la aproximativ 20 metri de poarta echipei din Craiova, ușor lateral stânga, dar executantul acestei lovituri libere, Alin Ignea, nu l-a putut învinge pe portarul oaspeților, Robert Popa reușind să plonjeze spectaculos și să trimită mingea în corner.
În cea de-a doua repriză, menționăm două mari ocazii ale gazdelor, în minutul 75, prin Alin Manea, care a pătruns în careul oaspeților, pe dreapta și a încercat să trimită mingea peste portarul echipei oltene, dar Robert Popa s-a opus golului, iar în cele din urmă a reținut balonul și, ultima ocazie a acestui joc, în minutul 89, când Mircea Axente, din careul de 16 metri al oaspeților, a trimis balonul pe lângă stâlpul din dreapta portarului Robert Popa.

„Dacă noi câştigam astăzi treceam pe prima poziţie. Craiova nu a avut mai multe şanse, a avut câteva situaţii, eu cred că ocaziile mari au fost ale noastre. Manea a scăpat unu la unu cu portarul iar dacă Axente prindea poarta era gol. A fost o primă repriză a noastră nu chiar foarte reuşită, dar cred că în repriza a doua am echilibrat foarte bine partida şi unii jucători au ieşit din presiunea derby-ului şi a fost un echilibru total. Per total jocul a fost unul echilibrat, cu o echipă a Craiovei foarte bună, care este meritat pe primul loc. Mi se pare cea mai complexă echipă şi au un lot foarte bun. E o luptă continuă pentru locurile de play-off, sunt chiar zece echipe care mai au şanse la primele şase locuri şi orice meci, orice punct contează”, a declarat, printre altele, pentru site-ul oficial al echipei bănățene, www.sspolitehnica.ro, antrenorul principal Octavian Benga, la finalul jocului.

„Țin să felicit jucătorii pentru atitudinea de care au dat dovadă, am impus ritmul până în ultima secundă a meciului, am demonstrat că ne dorim foarte tare această victorie. E un punct câștigat. Trebuie să fim mulțumiți. E un punct care se adaugă în zestrea echipei, e un punct important. Cred că s-a văzut un plus de atitudine. Toată echipa și-a dorit foarte mult să câștige acest meci, (...). Îmi pare rău că nu am reușit mai mult de atât. Obiectivul principal este promovarea, sperăm să luptăm până la capăt cu succes și să îndeplinim acest obiectiv”, a spus, la finalul meciului, pentru postul de televiziune DigiSport, Dan Vasilică, antrenorul principal al oltenilor.

La startul jocului, pe teren au fost următorii fotbaliști:
A.S.U. Politehnica Timişoara: Otto Hindrich - Nicolae Sofran, Ioan Mera (cpt.), Cristian Scutaru, Claudiu Pamfile - José Casado (Dorin Codrea, minutul 66), Ionuț Coadă - Alexandru Munteanu (Mircea Axente, minutul 72), Alin Ignea, Alexandru Ivanovici - Stjepan Plazonja (Alin Manea, minutul 72). Antrenori, Octavian Benga (principal), Antonio Foale (secund).

F.C. Universitatea Craiova: Robert Popa - Lorenzo Paramatti (Andrei Ciolacu, minutul 74), Costinel Gugu (cpt.), Bradley Diallo, Jeremy Huyghebaert - William Baeten (Marian Stoenac, minutul 81), Constantin Albu, Călin Cristea (Marian Anghelina, minutul 64) - Radu Negru, Claudiu Bălan (Andrea Compangno, minutul 74), Robert Răducanu. Antrenor, Dan Vasilică.

Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timișoara nu va evolua, în actuala ediție a ligii secunde fiind înscrise 21 echipe.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro