Cea de-a XI-a etapă a ligii secunde a găsit echipa de fotbal Ripensia Timișoara în localitatea ilfoveană Chiajna, disputând un nou meci dificil, împotriva gazdelor de la C.S. Concordia. La capătul celor 90 de minute ale confruntării, echipa antrenată de Cosmin Petruescu (principal) și Iulian Muntean (secund) a reușit un nou succes, cel de-al treilea consecutiv în această ediție de ligă secundă, întorcându-se la Timișoara cu toate cele trei puncte puse în joc.
La startul jocului, Ripensia Timișoara a trimis în teren un prim „unsprezece” cu o medie de vârstă, 21 ani și l-a avut în poartă pe Ștefan Dobre, iar în „câmp”, Nenad Lalić, Darius Țieranu, Nemanja Soković, Ionuț Vasluian, Valeri Macrițchii, Andrei Macrițchii, Tudor Călin (cpt.), Stephane Coulibaly, Vlad Tudorache, Cosmin Gladun.
Gazdele, Concordia Chiajna, o echipă mai experimenată, cu multe indivitualități, care, în urmă cu două ediții activa în prima ligă de fotbal a României, a trimis în teren fotbaliști ce aveau media de vârstă, 25 ani, în poartă cu Cezar Lungu, iar în „câmp”, cu Florin Borța, Andrei Marc (cpt.), Christos Intzidis, Cătălin Oanea, Ionuț Biceanu, Stelian Cucu, Alexandru Atomei, Costin Ciucureanu, Azdren Llullaku, Sergiu Arnăutu. Antrenor, Costel Orac.
Echipa ilfoveană începea această dispută de pe locul 16 și se afla sub presiunea unor rezultate nefavorabile în ultimele două jocuri susținute pe propriul teren, 0-1, cu C.S. Mioveni (etapa a VII-a) și 1-2, cu A.F.C. Farul Constanța (etapa a IX-a), rezultate care l-au determinat pe antrenorul principal Florin Bratu, chiar înaintea jocului cu echipa bănățeană, să-și înainteze demisia. Ripensia aborda acest meci cu un moral ridicat, după ce în ultimele două jocuri din liga a doua a obținut tot atâtea victorii. Așadar, față în față se aflau două echipe dornice să obțină toate cele trei puncte, favorită fiind echipa gazdă, dar, ținând cont de evoluțiile încununate de rezultate pozitive ale Ripensiei în ultimele jocuri, fiecare suporter al lui „Ripi” se putea aștepta la un meci echilibrat, cu un rezultat pe măsură.
Ripensia avea să introducă balonul în poarta gazdelor, în minutul 10, prin atacantul Nemanja Soković, dar arbitrul jocului (Adrian Ilyeș) avea să anuleze reușita „ripensist”-ului pe motiv de off-side. Oaspeții au mai irosit o bună ocazie de a marca, în ultimele minute ale reprizei întâi, prin Ionuț Vasluian, la pauză scorul fiind egal, 0-0.
La scurtă vreme de la reluarea jocului, în minutul 49, Ripensia avea să deschidă scorul pe stadionul din localitatea ilvofeană, prin reușita fundașului Nenad Lalić aflat la primul său gol pentru echipa timișoreană într-un meci oficial.
În minutul 68, Ripensia a trecut pe lângă majorarea scorului, Nemanja Soković trimițând balonul, cu o lovitură de cap, în bara porții gazdelor.
După acest succes, Ripensia acumulează un total de 15 puncte, iar după zece jocuri disputate în această ediție de ligă secundă se află pe locul 12 al clasamentului, bifând cinci succes și cinci înfrângeri, un golaveraj negativ, 12-19, dar cu plus trei în clasamentul adevărului.


„O victorie meritată, o victorie muncită. Am alergat foarte mult pentru cele trei puncte. Cunoșteam valoarea adversarului, știam că întâlnim o echipă cu o calitate individuală extraordinar de mare, între primele șase din liga a doua. Mă bucur că de data aceasta forța grupului a învins valoarea individuală. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru dăruire și pentru felul în care-au respectat planul tactic pe care l-am stabilit în săptămâna premergătoare jocului”, a declarat, la finalul jocului, Cosmin Petruescu, antrenorul principal al echipei bănățene, pentru Radio Timișoara.


„S-a primit un gol destul de ușor. Ăsta este fotbalul, dacă nu reușești să marchezi, e greu să obții cele trei puncte. În rest, eu zic că jocul a fost bunicel-bunicel, sigur că aveam așteptări, ținând cont de numele jucătorilor și de faptul că au evoluat inclusiv în Liga I, mult mai mari. Speram ca, odată cu schimbarea antrenorului să-nțeleagă că au și ei o parte din vină și să dovedească la jocul de astăzi. Din păcate, la ceea ce privește spiritul de echipă, echipa oaspete, pot spune fără teama de a greși, că ne-a dat un exemplu foarte elocvent”, a declarat, la finalul jocului, Costel Orac, antrenorul echipei ilfovene, pentru Radio Timișoara.


Etapa viitoare, Ripensia Timișoara va evolua pe propriul teren, împotriva echipei C.S. Mioveni, sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 11.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro