Echipa de fotbal Ripensia Timișoara a continuat evoluțiile ascendente în Liga 2 și a confirmat perioada favorabilă pe care o traversează în meciul ce a contat pentru cea de-a X-a etapă a întrecerii, împotriva echipei A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele.
Meciul s-a disputat pe gazonul stadionului „Electrica”, pe un timp închis, rece, terenul pe care cele două echipe au evoluat fiind în condiții deplorabile, dar, cu toate acestea, fotbaliștii angrenați în competiție au dat dovadă de mult angajament pentru Sportul Rege și au încheiat cu bine partida.


Echipa timișoreană a fost mai mult în ofensivă, în primele 15 minute ale confruntării, prima ocazie de a marca pentru gazde o putem consemna încă din minutul 3, atunci când Vlad Tudorache a executat în careul oaspeților o lovitură liberă, de la aproximativ 45 metri, iar în urma devierii unuia dintre fotbaliștii oaspeților mingea a fost reținută de portarul Aurelian Păun.
Pentru A.F.C. Turris, o primă ocazie de a înscrie putem consemna abia prin minutul 17, atunci când Ștefan Blănaru a pătruns în careul de 16 metri al Ripensiei, iar din unghi, de pe dreapta, a trimis balonul peste poartă.
În minutul 20, terenul a dat bătăi de cap oaspeților, la o acțiune ofensivă foarte periculoasă a gazdelor. Din careul de 16 metri, talonat de Nemanja Soković, fundașul Cătălin Pîrvulescu a încercat să respingă balonul, dar acesta a sărit nepotrivit dintr-o brazdă a terenului și a poposit în brațele portarului oaspeților, iar arbitrul a considerat că fundașul a pasat mingea portarului și a acordat lovitură liberă indirectă pentru Ripensia, chiar din careul oaspeților. Din această lovitură liberă, arbitrul a văzut un henț al oaspeților și a acordat penalty pentru „Ripi”, apoi, pentru proteste, a urmat eliminarea de pe terenul de joc a fundașului Florinel Mitrea, în minutul 24. Penalty-ul a fost rata de Tudor Călin.
Ripensia Timișoara a deschis scorul în minutul 28, prin golul marcat de Darius Țieranu, care a reluat în plasa porții adverse o minge trimisă din lovitură liberă de Vlad Tudorache, portarul oaspeților nereușind să rețină balonul.
În minutul 43, Ripensia avea să-și mărească avantajul în urma unui contraatac, finalizat, cu efect pe tabela de marcaj, de Nemanja Soković, aflat la primul lui gol într-un meci oficial de când evoluează în tricoul Ripensiei. Stephane Coulibaly a respins o acțiune ofensivă a oaspeților, mingea a ajuns la Vlad Tudorache care a plecat pe contraatac, a intrat în jumătatea de teren a oaspeților, a pasat pe dreapta lui Ionuț Vasluian, iar mijlocașul Ripensiei a încercat să pătrundă în careul echipei adverse, greșeala unui apărător al oaspeților aducându-l pe atacantul lui „Ripi” față în față cu Aurelian Păun.
La pauză, Ripensia conducea, 2-0, iar partea secundă se anunța unu palpitantă, acest scor fiind considerat în lumea chibiților unul „periculos”.


Oaspeții au părut a fi mai deciși pe faza ofensivă, în primele 15 minute ale reprizei a doua, iar în minutul 60 aveau să marcheze prin Iulian Haită care a finalizat de pe dreapta, din careul de 16 metri al gazdelor.
„Ripi” avea să revină la o diferență de două goluri, în scurtă vreme. În minutul 65, Denis Golda, aflat la marginea careului de 6 metri advers, avea să înscrie în poarta apărată de Aurelian Păun, 3-1.
În minutul 68, oaspeții obțin o lovitură de la 11 metri, iar Adrian Voicu readuce Turris la o diferență de un gol, 3-2.
Rezultatul final al acestui joc avea să fie consfințit tot în urma unei lovituri de la 11 metri, acordată Ripensiei ca urmare a unui fault în careu comis asupra lui Denis Golda. Tudor Călin a executat penalty-ul, iar din minutul 81, Ripensia conducea cu 4-2.
Cu această victorie, Ripensia Timișoara bifează cel de-al treilea succes consecutiv în întrecerile interne, precedentele două fiind obținute, în turul 4 al Cupei României, 1-0 împotriva echipei de ligă a treia C.S. Șoimii Lipova și în etapa a IX-a a ligii a doua, în deplasare, la Târgu Jiu, 2-1, împotriva lui C.S. Pandurii Lignitul.


La starul jocului Ripensia-Turris, pe gazonul stadionului „Electrica” din Timișoara au răspuns prezent următorii fotbaliști:
Ripensia: Ștefan Dobre - Andrei Macrițchii, Darius Țieranu, Nenad Lalić, Cosmin Gladun (Mirjan Marić, minutul 87) - Valeri Macrițchii (Gabriel Stoi, minutul 76), Tudor Călin (cpt.), Stephane Coulibaly - Ionuț Vasluian (Ivan Urvanțev, minutul 87), Nemanja Soković (Denis Golda, minutul 55), Vlad Tudorache (Cosmin Sîrbu, minutul 87). Antrenori, Cosmin Petruescu (principal), Iulian Muntean (secund).
A.F.C. Turris: Aurelian Păun - Alexandru Nicola (Alin Buleică, minutul 46), Cătălin Pîrvulescu, Alexandru Sălcianu, Florinel Mitrea - Cristian Pușcaș - Nicolae Sima (Adrian Niță, minutul 76), Silviu Pană (cpt.)(Ilie Damașcan, minutul 76), Liviu Mihai (Iulian Haită, minutul 61), Adrian Voicu - Ștefan Blănaru. Antrenor, Erik Lincar.
Brigada arbitrilor a fost una feminină, cu Iuliana Demetrescu, la centru, Petruţa Iugulescu și Daniela Constantinescu, asistenți. Arbitrajul a avut multe erori.


Odată cu acest rezultat, Ripensia Timișoara a obținut trei puncte meritate, fiind echipa mult mai bine adaptată condițiilor de joc pe terenul greu de pe „Electrica”, iar după nouă jocuri în această ediție a întrecerii, cu un total de 12 puncte, se află pe locul 13 în clasament.
Etapa viitoare, Ripensia va evolua în deplasare, împotriva echipei C.S. Concordia Chiajna, sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 11.
În cadrul etapei a X-a a ligii secunde de fotbal s-au mai jucat până acum: A.F.C. Dunărea Călărași-F.C. Metaloglobus București 1-0, A.C.S Viitorul Pandurii Târgu Jiu-A.F.C. Unirea Slobozia 3-1, C.S.M. Slatina-S.C.M. Gloria Buzău 0-2, A.C.S. Fotbal Comuna Recea-A.S.U. Politehnica Timișoara 3-3.

Cornel Seracin